Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частично бедствено положение от дъждовете в община Малко Търново

3
Снимка: Илиян Янчев

Частично бедствено положение заради обилните валежи е обявено в Община Малко Търново. Най-сериозно е положението в селата Младежко, Бяла вода, Калово иГраматиково, обясни кметът на Малко Търново Илиян Янчев. 

"Затворихме пътя към Младежко и обратно, защото има места, където реката е преляла на пътя. Всички служби ги пуснах в действие, за да могат да контролират нещата. Очертава се в Граматиково да няма в близките 2-3 дни вода, защото помпите, които са до реката са залети почти до половината. В село Бяла вода заради придошлата водата е отнесен чакъл и асфалт на част от пътя, но за радост няма засегнати къщи."
Кметът поясни, че няма пострадали хора, но един жилищен блок и няколко къщи са наводнени в село Граматиково. Повишено е и нивото на река Велека в царевското село Кости. Няколко къщи са засегнати, съобщи кметът на селото Антон Ангелов:

"Водата е вече почти на площада. Има засегнати къщи, но няма пострадали хора. Имуществени щети може би ще има, но това можем да разберем едва след като се оттегли водата. Около 10-15 къщи, които са в най-ниската част, са засегнати. В момента изчакваме времето да спре да вали, за да спре да идва реката, защото ако продължава ще стане доста сериозно." 

Кметът допълни, че хората са изведени от домовете си. На място се намират и служители на Гражданска защита.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава по график пръскането срещу комари с дрон

„Дезинфекционна станция – Бургас“ ЕООД продължава с извършването на въздушни ларвицидни/ имагоцидни обработки срещу комари със земеделски дрон – AGRAS Т30.  Дезинсекционните дейности ще се извършват в периода от днес до 21 юни от 06:00 до 10:00 ч.  Включени са следните биотопни зони: – Атанасовско езеро – обходни канали и крайбрежни водни площи; –..

публикувано на 12.06.24 в 09:36

Изгоряха 75 дка с пшеница край Русокастро

Около 17.00 ч. в понеделник, в района между каменските села Русокастро и Ливада, в близост до пътното платно е започнал огън, който бързо се разпространил към близките ниви с пшеница, съобщи Областната дирекция на полицията. На място са започнали гасителните действия с три трактора и две цистерни вода от с. Русокастро. Към тях се е присъединил и един..

публикувано на 12.06.24 в 09:22

"Жълт" код: В 10 области дъжд и гръмотевици, в 12 - жега

"Жълт" код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 10 области на страната за днес, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Търговище, София - област и Шумен. За други 12 области е обявен жълт код за опасно..

публикувано на 12.06.24 в 09:04

Ремонтират пътя Сарафово - Бургас от „тромпета“ до гробищния парк

Започва ремонт на пътя кв. „Сарафово“ - Бургас в участъка между пътния възел тип „тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк, информират от Общината. Оттам уточняват, че р ехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега е осигурено необходимото финансиране от страна на държавата. Първоначално ремонтните дейности ще се..

обновено на 12.06.24 в 07:53

Момиченце напусна само детска градина в Бургас, жена го върна

Момиченце от детска градина в Бургас бе намерено само в двора на учебното заведение и върнато от случайна жена.   Тя самата публикува в социалните мрежи снимка на детето, водейки го за ръка. По думите й момиченцето плачело и търсело майка си. Жената го върнала обратно в градината, малко преди детето да излезе от входната врата на..

публикувано на 11.06.24 в 18:13

Температури от 37-38 градуса на сянка измериха в Ямбол

Температурите в Ямболско достигнаха в следобедните часове 37-38 градуса на сянка. От Центъра за спешна медицинска помощ не отчитат повишен брой повиквания, заради горещините, но съветват да се избягва престоят на слънце. Централните улици опустяха, а малкото престрашили се да излязат избягват да се покажат на слънце. „Много е горещо, юни..

публикувано на 11.06.24 в 16:46
Венеция Караманова и Детският радиохор

Венец от рози и сакура с Детския радиохор в Долината на розите

Концертът „Венец от рози и сакура“ на  Детския радиохор огласи Долината на розите. Маестра Венеция Караманова беше подготвила програма от български и японски песни, посветени на цъфналите рози и цъфналите вишни. На Амфитеатър „Дамасцена“ прозвучаха пиеси от едноименния албум, който БНР издаде в партньорство със сдружение „Ангелогласно детство“ и..

публикувано на 11.06.24 в 15:20