Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сложна остава обстановката в Царевско и Малко Търновско

Тежка остава обстановката в общините Царево и Малко Търново след обилните дъждове. Остава затворен пътят Резово – Синеморец, тъй като река Велека го е заляла.  

В царевското село Кости 15 къщи са били засегнати от водите на придошлата след обилните валежи вода. 7 души са пренощували в кметството, каза кметът на селото  Антон Ангелов.

Имаме  леглова база, по всяка вероятност ще бъдат настанени там. Имаме ученици, които са на училище, после едва ли ще могат да се приберат в долния квартал и предполагам, че и за тях ще гледаме някъде да ги настаняваме, водата спира при такава ситуация, защото се наводнява помпата.

Близо 140 литра на квадратен метър вода са паднали след обилния дъжд в Кости вчера. В момента вали съвсем слабо, очаква се да бъде отменено и частичното бедствено положение, допълни Антон Ангелов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Хоро край поморийския бряг" става на 15 години

С два концерта - в Летния театър на Бургас и в Поморие на централния площад, фестивалът "Хоро край поморийския бряг" отбелязва 15 години.Първия концерт е в Бургас на 13 юни, а на следващия ден е в Поморие. Началото и на двата е в 20ч, входът е свободен. Ръководителят на танцов клуб "Чайка", които заедно с местното читалище организират поморийския..

публикувано на 12.06.24 в 10:41

Продължава по график пръскането срещу комари с дрон

„Дезинфекционна станция – Бургас“ ЕООД продължава с извършването на въздушни ларвицидни/ имагоцидни обработки срещу комари със земеделски дрон – AGRAS Т30.  Дезинсекционните дейности ще се извършват в периода от днес до 21 юни от 06:00 до 10:00 ч.  Включени са следните биотопни зони: – Атанасовско езеро – обходни канали и крайбрежни водни площи; –..

публикувано на 12.06.24 в 09:36

Изгоряха 75 дка с пшеница край Русокастро

Около 17.00 ч. в понеделник, в района между каменските села Русокастро и Ливада, в близост до пътното платно е започнал огън, който бързо се разпространил към близките ниви с пшеница, съобщи Областната дирекция на полицията. На място са започнали гасителните действия с три трактора и две цистерни вода от с. Русокастро. Към тях се е присъединил и един..

публикувано на 12.06.24 в 09:22

"Жълт" код: В 10 области дъжд и гръмотевици, в 12 - жега

"Жълт" код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 10 области на страната за днес, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Търговище, София - област и Шумен. За други 12 области е обявен жълт код за опасно..

публикувано на 12.06.24 в 09:04

Ремонтират пътя Сарафово - Бургас от „тромпета“ до гробищния парк

Започва ремонт на пътя кв. „Сарафово“ - Бургас в участъка между пътния възел тип „тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк, информират от Общината. Оттам уточняват, че р ехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега е осигурено необходимото финансиране от страна на държавата. Първоначално ремонтните дейности ще се..

обновено на 12.06.24 в 07:53

Момиченце напусна само детска градина в Бургас, жена го върна

Момиченце от детска градина в Бургас бе намерено само в двора на учебното заведение и върнато от случайна жена.   Тя самата публикува в социалните мрежи снимка на детето, водейки го за ръка. По думите й момиченцето плачело и търсело майка си. Жената го върнала обратно в градината, малко преди детето да излезе от входната врата на..

публикувано на 11.06.24 в 18:13

Температури от 37-38 градуса на сянка измериха в Ямбол

Температурите в Ямболско достигнаха в следобедните часове 37-38 градуса на сянка. От Центъра за спешна медицинска помощ не отчитат повишен брой повиквания, заради горещините, но съветват да се избягва престоят на слънце. Централните улици опустяха, а малкото престрашили се да излязат избягват да се покажат на слънце. „Много е горещо, юни..

публикувано на 11.06.24 в 16:46