Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР - Бургас гостува в Приморско

20 години Община Приморско и 5 години БНР - Бургас е поредната инициатива на обществената медия на българския Югоизток. Днес отбелязваме съвместен празник в ефира и в самия град Приморско.

Жителите му харесват града си, морето и културно историческото си наследство, доволни са и от туристите. Тези, които идват на почивка тук се връщат всяка година, защото смятат, че местните плажове са най – хубавите у нас.

„Мястото много ме зарежда, хората са любезни, градчето симпатично, чисто. Тук има и море и планина, плажа е незаменим“, споделят туристите в анкета.

А какви проблеми поставят местните жители и как ще бъдат решени, това ще попитаме кмета на община Приморско Димитър Германов, който ще гостува в изнесеното студио на предаването ни „Булевард Демокрация“, от 13 до 15 часа. В него ще участват и предшественика му Димитър Димитров, при който Приморско става община, туристическия сезон тази година ще коментира председателят на местната туристическа камара Стоян Петров, а развитието на културно – историческия туризъм в региона ще е обект на разговор с директора на местния исторически музей Даниел Пантов. Водещ на предаването ще е Мариян Иванов.

Преди това от 11 до 12 часа предаването „Влез в час с БНР – Бургас “ с водещ Георги Янакиев ще гостува в СУ „ Никола Вапцаров“. Медията ще постави и къщичка за книги, подарък за жителите на Приморско.

повече може да чуете в звуковия файл:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За 10 дни затварят кръстовището на „Гладстон“ и „Шишман“

За 10 дни затварят кръстовището, образувано от ул. „Уилям Гладстон“ с ул. „Цар Иван Шишман“. Това се налага в ъв връзка с изграждане на водопроводна и канализационна мрежата по ул. „Уилям Гладстон“. Ограничението се въвежда от 14.00 часа на 11.06.2024 г. – вторник. Там е въведена временна организация на движението.

публикувано на 10.06.24 в 17:04

Жълт код за жега в Бургас и в цялата страна

Жълт код за високи температури издаде Националният институт по метеорология и хидрология за днес и утре, като на места термометърът ще покаже 38-39°. Следобед ще бъде предимно слънчево. Ще се развива купеста облачност и на отделни места в Западна България ще превали и прегърми, сочи прогнозата на НИМХ. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Ще..

публикувано на 10.06.24 в 14:27

БНР - Бургас с грамота "Приятел за 2023 година" от Държавния архив

БНР – Бургас получи грамота „Приятел за 2023 година“ от бургаския Държавен архив. Институцията раздаде традиционните си отличия по повод Международния ден на архивите – 9 юни. Номинации имаше и за читател и дарител за миналата година. Благодарим на общественото радио за подкрепата. Заедно постигнахме много добър резултат в..

публикувано на 10.06.24 в 14:19

"Възраждане" остава втора политическа сила след ГЕРБ СДС в Сливенско

При преброени 66,44% протоколи за народни представители и 66,11% за Европейски парламент в Сливенска област ГЕРБ-СДС е първа политическа сила. За народни представители за партията на Бойко Борисов са гласували 6 867 души или 28,07% от гласоподавателите, а за Европейски парламент 26,23%.  В изборите за Народно събрание Възраждане остават втора..

публикувано на 10.06.24 в 11:58

РИК Бургас с данни към 7 часа: ГЕРБ-СДС запазва преднина от 10%

При 65,81% обработени протоколи РИК Бургас обяви междинни резултати към 7 часа. Подредбата на първите седем политически сили остава без промяна.   ГЕРБ-СДС 26,64% - 17624  гласа Възраждане 16,14% -10674 гласа Коалиция Продължаваме промяната – Демократична България 14,23% - 9412 гласа ПП Има такъв народ 7,84% - 5189 гласа БСП за..

публикувано на 10.06.24 в 07:38

Кметът Тихомир Янакиев даде началото на инициативата "Созопол в стихопейки"

Инициативата  „Созопол в стихопейки“ – част от проект за облагородяване на градската среда, стартира  до фонтана в градската градина на Созопол.  Кметът Тихомир Янакиев постави първите стихове и те са на автора на химна на Созопол Ради Кисьов. Близо 200  автори изпратиха своите произведения за конкурса. Всички, които отговарят на условието..

обновено на 08.06.24 в 14:56

Водолази отново ще почистват морското дъно край остров Света Анастасия

Водолази от бургаското сдружение „Приятели на морето“ се събират за10-ти пореден път в събота (8 юни), за да почистят от отпадъци акваторията около остров Света Анастасия. Предстои и освещаване на едноименния параклиса, който беше потопен през ноември миналата година, отново от СНЦ “Приятели на морето - Бургас“, обясни Стоян Димитров, един от..

обновено на 08.06.24 в 10:37