Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на варненския квартал Аспарухово ще се включат в почистването на наводнените къщи в община Камено

В село Ливада се очакват 50 доброволци да помогнат на местните хора

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жители на варненския квартал Аспарухово ще се включат днес в почистването на наводнените къщи в община Камено. В друга акция, в село Ливада се очакват 50 доброволци да помогнат на местните хора. 

Доброволци след апел на Организацията за закрила на българските граждани се събират в 8.00 часа пред голям хипермаркет в квартал "Меден рудник" и ще чистят днес най-пострадалото от наводнението каменско село Ливада.  Хората там са възрастни, каза един от организаторите - Стефан Петров. Близо 40 са опустошените постройки: Призоваваме хората всеки, който има възможност, да донесе някакъв инструмент - лопата, кирка, количка за извозване на боклук. Някой, ако има високо проходим автомобил, джип или нещо подобно, с въже за дърпане, да го вземе. Ако трябва ние ще закупим ботуши, лопати.

В друга акция хора от Варна, Бургас, депутати, общински съветници ще бъдат разпределени в няколко села, за да бъдат почистени къщите на пострадалите. Всички се събират на паркинга на големия магазин на входа на града откъм магистрала "Тракия" в 10.00 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44