38 производители от различни сфери на хранително-вкусовата промишленост се обединиха и създадоха „Задруга за чиста храна“. На учредителната си среща във Велико Търново те заявиха, че се обединяват да работят за връщане на българския вкус и предлагане на качествени харни.
Целта на обединението на българските производители на храни е промяна на хранителното статукво и връщане на културата да се произвеждат и консумират чисти и качествени храни. Диетологът Филип Хайвазиян заяви:
Ние сме си поставили тази задача да създадем продукти еталони.
Предвид стереотипа, че здравословните храни са скъпи, производителят на лимец Георги Славейков обясни:
Силата на нас е, че ние сме базови производители на храна и от тук ще свалим цените.
Производителят на сладкарски изделия Ани Кашева каза, че Задругата излиза с предложение към Министерството на образованието да въведе часове по здравословно хранене, начин на хранене, култура на хранене.
Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..