Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диман Панчев представя Дядо Коледа

Коледа е, а какво по-различно от една празнична среща с Дядо Коледа.  Всъщност и аз не знам как успява да раздаде на абсолютно всички,  очаквани и неочаквани подаръци. Все пак има на разположение достатъчно време да обиколи света. За Вас не знам дали сте доволни от вашите подаръци, но ето и какво споделя  в този момент:
"Честит празник на всички българи и в частност  бургазлии. Радвам се, че успях да раздам толкова много подаръци. Без тях не може. Особено за послушните деца, които са израснали и с добродетели Всички добродетели се възпитават в семейната среда. Коледа е един семеен празник. Започва от Бъдни вечер. Коледарите тръгват още на Игнажден. Всичко е за здраве, бъднини, просперитет на нашата държава. Няма добри и лоши деца. Всички се раждат еднакви. Въпросът е какво ги правят вкъщи за да бъдат след това лоши. И всичко идва от възпитанието. Утре, Дядо Коледа отново ще бъде веселият и добрият старец, една магия, която ще живее винаги в този образ"


И излизайки сега от ролята на Дядо Коледа, влязъл в нея заради коледен детски спектакъл, бързам да ви срещна с именития оперен певец от Държавна опера Бургас  Диман Панчев, който е пял  в концертно изпълнение "Манон Леско" с оперната прима Гена Димитрова:

"Тогава аз работех в Софийска опера. Гена Димитрова имаше юбилей и повод за този спектакъл, в който участвах. Беше в НДК. Една страхотна атмосфера, а Гена Димитрова е една страхотна жена не само като изпълнител, а и като човек. Събра ни, подаде ни ръка на нас младите. и ни каза "На добър час". А за нея всички заем какъв глас има Един човек, който остана не само на световния небосклон, но и в нашите сърца.
На сцената сега се гримирам за Дядо Коледа, след това ще се гримирам за Крал Филип в "Дон Карлос",  няма значение каква е ролята. Човек трябва да я приеме. и по същия начин да я пресъздаде пред публиката. Всеки артист трябва да влезе в образ и да го изиграе.
Имам прекрасно семейство. Моята съпруга Лина е цигулар в операта., имам една малка  Димана на 8 години. В ден като днешния, може би си пожелавам освен здраве и още едно детенце.. И да се върнем отново към концентрацията, дали публиката ще е от малки или големи, трябва да си перфектен..."



Оперният бас Диман Панчев, който е родом от Дупница още споделя, че най-добра е възпитаната публика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Събарят стари сгради в Българово заради ремонт

Правителството обяви за частна държавна собственост технически сгради в град Българово и село Оризово /обл. Стара Загора/. Те ще бъдат премахнати от активите на  Национална компания „Железопътна инфраструктура“ поради лошото им техническо състояние.  По време на реализацията на проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив - Бургас“ сградите..

публикувано на 19.06.24 в 15:52
Снимката е илюстративна

7 нови ракетни площадки ще бъдат изградени в Сливенско

За ефективна борба с градушките и опазване на земеделската продукция Министерството на земеделието и храните стартира процедура за изграждане на 24 нови ракетни площадки. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов на среща с браншови организации на производители в сградата на Министерството.  Министър Тахов посочи, че е извършен..

публикувано на 19.06.24 в 13:25

Започва обезопасяването на вълноломната стена на пристанище "Мичурин"

Започва изграждането на предпазното съоръжение на вълноломната стена на пристанище "Мичурин", съобщават от община Царево.  450 поцинковани елемента, обработени по метода на топлинното поцинковане, ще бъдат монтирани. Работните дейности ще продължат до края на месец юни, като след приключването на монтажните дейности, вълноломната стена отново..

публикувано на 19.06.24 в 13:18

Община Бургас иска да разшири капацитета на част от социалните услуги

Община Бургас иска да създаде нова социална услуга като държавно-делегирана дейност. Това е „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания“ с фокус към прием на хора, диагностицирани с различни форми на деменция и Алцхаймер. Предвижда се капацитетът да е за 20 души. Към настоящия момент социалната услуга фигурира като „Социална градина за възрастни..

публикувано на 19.06.24 в 13:09

Измервания на КРС и ремонт на предаватели на БНР

На 19 юни от 9 до 17 часа ще бъдат направени измервания от КРС на предавателите на ултракъси вълни БРОДИЛОВО 4 на честота 102.2 MHz, излъчващ програма „Хоризонт“; БРОДИЛОВО 5 на честота 90.8 MHz, излъчващ програма „Хр. Ботев“; БРОДИЛОВО 6 на честота 91.7 MHz, излъчващ програмата на Радио Бургас. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате..

публикувано на 19.06.24 в 11:55

Община Бургас: На Черешова задушница ползвайте градския транспорт

На 22 юни, събота отбелязваме Черешова задушница. На всички, които в този ден искат да почетат паметта на починали роднини и близки община Бургас напомня, че могат да се придвижат до гробищния парк с помощта на градския транспорт:   -   Линия 92 → Терминал Меден рудник – ул. “Въстаническа” – бул. “Захари Стоянов” – ул. “Ортото” – ул. “Босна”..

публикувано на 19.06.24 в 11:18

Затварят част от улица "Ивайло" в Бургас

От 11 часа днес се затваря част от улица "Ивайло" в Бургас, съобщават от общината.  Временната организация е в участъка между ул. „Фердинандова“ и ул. „Александър Стамболийски“ и ще е в сила до 19 август.  Това се налага заради извършване на ремонтни дейности след подменена ВиК мрежа.

публикувано на 19.06.24 в 09:32