Производители на храни и Националният център за обществено здраве започват съвместна работа в училищата за повишаване на здравните знания на подрастващите, свързани с храненето. Това съобщи във Велико Търново Филип Хайвазян, председател на неправителствената организация „Задруга за чиста храна“.
Около 40 утвърдени български производители на храни започват обществена дискусия за това какво е чиста храна. Целта на работата в училищата е:
Популяризираме културата как децата да избират храни, как децата да правят връзка между отделните съставки и тяхното здраве. Ще създаваме опит как те да пазаруват и как сами да си приготвят храната.
Предстои организацията да създаде кошница с продукти еталони и критериите, на които да отговарят чистите храни.
Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..