Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Несебър ще гласуват Бюджет 2018

Над 65 милиона лева е бюджетът на  Несебър, който Общинският съвет  ще гласува на днешното си  заседание. Ще се дискутира и  синята зона в новия град. Общината прави възможното да регулира паркирането преди старта на туристическия сезон, каза кметът Николай Димитров.

"Работим по проектите. Има и правна част и софтуерна част, заради СМС-ите и паркирането. Това всичко е по закона за обществените поръчки, ако успеем да го вкараме преди сезона, ще успеем. Ако не успеем - няма да създаваме затруднение, защото може да стане обратен ефект", обясни той. 

Дейността на общинското предприятие по управление на отпадъците и някои изменения на подробния устройствен план, свързани с имоти в Слънчев бряг - запад, също ще бъдат на вниманието на съветниците. Подпомагането на децата с изявени дарби и финансовата помощ за инвитро процедури са сред останалите точи в дневния ред на сесията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-късно до 15 юли ще бъде въведено преференциално паркиране за хора с увреждания на Морска гара в Бургас

Най-късно до 15 юли 2024 г. ще влязат в сила новите правила, позволяващи преференциално паркиране на хора с увреждания на определените за това паркоместа на територията на пристанищен терминал Бургас-изток 1 в Зоната за обществен достъп в морския град, съобщиха за БНР Бургас от ДППИ.  Гости и граждани на града, притежаващи карти на ЕС за паркиране за..

публикувано на 03.07.24 в 17:01

В Лозенец ще изградят параклис на Св. Николай Чудотворец

Сливенският митрополит Арсений посети Лозенец. С ръководството на общината той е коментирал възможността  там да бъде поставен параклис, посветен на Св. Николай Чудотворец. Така светецът ще закриля рибарите, местните жители и гостите на общината и населеното място. На мястото, отредено за параклис беше прочетена молитва, а Дядо Арсений благослови..

публикувано на 03.07.24 в 14:48

БФБ кани на природозащитна акция в 6 и пет на Бургаската дюна

Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) обяви 2024 г. за година на живите пясъци по Черноморското ни крайбрежие. Затова и се предвиждат редица акции и събития, които да намалят заплахите към тях, да подобрят условията в дюнните местообитания и да повишат обществената осведоменост и ангажираност за тяхното опазване. Благодарение на подкрепата на..

публикувано на 03.07.24 в 13:55

В ямболското село Миладиновци имат нов кът за отдих и игра

Нов кът за отдих и игра бе изграден в ямболското село Миладиновци. Днес той бе открит в присъствието на  кмета Димитър Димитров, кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев, жители и гости на селото.  Новата придобивка е реализирана по обществената инициатива „С Тунджа в сърцето“. Кметство село Миладиновци кандидатства с проектно предложение за..

публикувано на 02.07.24 в 17:20

Над 13 000 лв. се събраха на благотворителен концерт в подкрепа на деца и младежи със Синдром на Даун

Над 13 000 лв. се събраха на организирания от областния управител благотворителен концерт под надслов „Да прегърнем слънцето“ в подкрепа на деца и младежи със Синдром на Даун. Детски състави и изпълнители огласиха  откритата сцена „Охлюва“ в Морската градина. „Добрина и талант, ръка за ръка в една кауза! Слънчеви, усмихнати, гласовити и уверени в..

публикувано на 02.07.24 в 15:34

Публично обсъждане на Бюджета на Община Бургас

Публично обсъждане ще се проведе във връзка с бюджета на Община Бургас. То ще е на 11 юли  (четвъртък), от 17.30 часа, в Заседателната зала №1 на Общината. Тогава ще се представи  Годишният отчет за изпълнение на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз на Община Бургас към 31.12.2023 г. Обсъждането се провежда на основание чл.140,..

публикувано на 02.07.24 в 13:25
Община Нова Загора

Продължава отстраняването на щетите от бурята в Нова Загора

Продължава отстраняването и описването на щетите от бурята в Нова Загора. Бедствието от 13 юни е засегнало почти всички имоти в град Нова Загора, унищожена е и земеделска продукция в селата в общината. В момента се обобщават данните от протоколите, описани при обходите на комисиите по жилищните сгради. Продължават да се подават и заявления..

публикувано на 02.07.24 в 12:00