Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха за постоянно в ареста бившия легионер Иван Пачелиев

Снимка: Дора Атанасова

Ямболският окръжен съд потвърди решението на Районния съд в Тополовград и остави за постоянно в ареста бившия легионер Иван Пачелиев. Той е обвинен в незаконно притежаване на оръжие и възпрепятстване органите на реда при изпълнение на служебните им задължения.

Пред съда Пачелиев заяви, че не е стрелял срещу полицаите, а ги е помолил да напуснат дома му. Той поиска да бъде направена очна ставка с полицаите и кмета на Орешник, за да докаже, че те не са се легитимирали. Беше категоричен, че не е оказвал съпротива при задържането си. Защитникът му Митко Краев представи пред съда европейско разрешително за притежание на оръжие и боеприпаси, което е със срок до 2019 г. Според адвокат Краев мярката трябва да е домашен арест или парична гаранция, за да може 35-годишният Пачелиев да се лекува.

"Подзащитният ми е с луксация на лява лакътна става и се налага спешна медицинска намеса", заяви адвокат Краев.

Бившият легионер беше арестуван в дома си на 20 февруари при мащабна полицейска операция, след като цяло денонощие е бил барикадиран в дома си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44