Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Непочистени канали и дерета притесняват хората в областта

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Все още има непочистени участъци на канали, дерета и опасни диги на територията на област Бургас. Хората от пострадалите миналата година села благодарят за оказаната помощ, но очакват почистването да продължи. Страховете на хората от ново бедствие остават. В село Полски извор има благодарни и доволни от това какво беше свършено. Други считат, че трябва да се направи още.

„Много помогнаха с всичко, каквото трябваше - пътища, чакъли, канали … Дерето още не е почистено. Никой нищо не направи…“

В село Ливада настроенията сред хората са същите. Има още за чистене, казват те.

„Прокопаха канала в селото, но този, който трябва да се прокопае към езерото не е завършен. Улиците ни са в окаяно състояние, малко са позакърпили само положението. Трябва да се направи шосе… Не го дооправиха. Още има за чистене. Ако бедствието се повтори пак ще свлече всичко. Не се изчисти както трябва … Благодарим на кметовете, обръщат внимание хората, ама са само те … Отстрани само гледат, обещават обаче нищо после. Каналите са задръстени…“

В село Тръстиково трябва цялостен ремонт на ВиК мрежата.

„Улиците ги почистиха, за деретата не знаем… Трябва да се направят канали, за да се отводни. Трябва да се направи една цялостна канализация.“

Повече по темата чуйте в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ето кой проект спечели конкурса за издигането на кръст в Созопол

Проектът на арх. Кирил Арнаудов спечели конкурса „Монумент християнски кръст и парково пространство около него в гр. Созопол“, организиран от сдружение с нестопанска цел „2600 години Созопол“. Мястото – лесопарк „Санта Марина“ е одобрено от Общинския съвет в Созопол и благословено от Сливенския митрополит . „Това е най-силният символ на..

публикувано на 23.05.24 в 18:11

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12

Благотворителен книжен базар в Несебър набира средства за лечението на Петър Златинов

Благотворителен книжен базар се провежда днес в средно училище „Любен Каравелов“ в Несебър.  Желаещите да помогнат могат да закупят книги, като изберат от предлаганото голямо разнообразие.  Средствата от продажбата им ще са в подкрепа на Петър Златинов на 24 г. , който пострада при жесток побой и се нуждае от   скъпоструващи операции в България и..

публикувано на 23.05.24 в 10:06