Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Приморско начело на Туристическия район „Южно Черноморие“

Снимка: Община Приморско

Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов оглави Управителния съвет на новоучредения туристически район „Южно Черноморие“, съобщиха от местната администрация. Той бе създаден след събрание на представители на 12 общини от Бургаска област и неправителствени организации в туризма.

На учредяването присъстваха всички градоначалници или техни заместници, от които зависи създаването на новата туристическа структура. Те се обединиха около аргументите, че тя дава възможност за създаване на регионални туристически продукти, осъществяване на регионален маркетинг и реклама, както и еврофинансиране на туристически центрове.

Туристически район „Южно Черноморие“ ще се ръководи от Управителен съвет, състоящ се от седем члена. За председател на УС бе избран кметът на едно от най-предпочитаните за отдих от български и чуждестранни туристи места д-р Димитър Германов. Той ще ръководи организацията, чието седалище засега ще е в сградата на община Бургас.

В момента в национален мащаб са създадени още два туристически района – „Родопи“ и „Северно Черноморие“. Третият такъв район е „Южно Черноморие“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят от днес част от улица „Патриарх Евтимий“ в Бургас

Затварят от днес част от улица „Патриарх Евтимий“ в Бургас. Временната организация се въвежда за участъка от ул. „Пробуда“ до ул. „Македония“.  Влиза в сила от 11 часа днес и ще важи до 24 август.  Затварянето се налага заради обновяване на водопроводната и канализационната мрежа в района.  След това Община Бургас ще се заеме с ново покритие на..

публикувано на 24.06.24 в 09:32

С богата програма Ямбол отбелязва празника си днес

На големия християнски празник Свети Дух се отбелязва Денят на Ямбол, а тази година празникът съвпада и с Еньовден.  По случай празника, кметът на Ямбол Валентин Ревански обяви денят за неучебен, а от общината са подготвили богата програма .  Празничният ден ще започне с тържествена литургия в най-стария ямболски храм  „Света Троица“, отслужена..

публикувано на 24.06.24 в 07:30

Пускат ежедневни полети между София и Бургас за лятото

Националният авиопревозвач “България Еър” поднови своите редовни полети между София и Бургас. По информация в сайта на компанията, до края на месеца ще има още четири полета, а днешният е от 21 часа.  От 1 юли стартират редовните полети, като в системата е записано, че ще има ежедневен транспорт до 8 септември. Полети няма да има на 3 юли, 3 и 4..

публикувано на 23.06.24 в 15:45

Поевтиняват зеленчуците на борсите в страната

По-ниски цени на основните храни на борсите у нас, отчитат от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.  По-евтини зеленчуци се предлагат навсякъде по борсите в страната. По-ниски са цените и на основни хранителни стоки, както и на плодовете. Най-голямо намаление има в цената на картофите -  с 12%. Зелето и зеленият лук поевтиняват съответно..

публикувано на 23.06.24 в 15:10
Инж. Йордан Вълчев

От АПИ обещават да няма ремонти, затрудняващи пътуването до морето това лято

Тази година не се предвиждат големи ремонтни дейности по магистрала "Тракия", всички ремонти са локални и се извършват в дните от седмицата, когато не е натоварено движението. Петък, събота и неделя не се извършват ремонти и хората могат спокойно да пътуват до морето . Това каза пред БНР инж. Йордан Вълчев, председател на УС на АПИ. Той добави,..

публикувано на 23.06.24 в 10:11
Снимката е илюстративна

Ще гласуват поставяне на 6 броя люлки за деца със специални потребности в Бургас

Предложение за закупуване и поставяне на 6 броя люлки на детски площадки, приспособени за деца със специфични потребности е внесено в Общинския съвет в Бургас. Докладната записка е на съветници от групата на ГЕРБ. Според тях, приблизителната стойност за една люлка е около 650 лева, а общата необходима сума ще е около 3900 лева. Част от нея в размер..

публикувано на 23.06.24 в 10:00

Жълт код за жеги в цялата страна

Жълт код за горещини в цялата страна издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде предимно слънчево и горещо. Следобед над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър..

публикувано на 23.06.24 в 08:57