Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва проектирането на разширение на Дюлинския проход

До 18 юни трябва да бъде готов обходът на Ахелой и пътят към Поморие, съобщи в Бургас министър Николай Нанков

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира изпълнението на инфраструктурни обекти в Бургас заедно с кмета на общината Димитър Николов и народни представители от региона
Снимка: БГНЕС

До 18 юни трябва да бъде готов обходът на Ахелой и пътят към Поморие. Започва и проектирането за разширение на Дюлинския проход, за да се подобри връзката между Северна и Южна България, обяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който днес инспектира ремонтните дейности  между пътен възел Ветрен и Бургас. 


В края на юни трябва да започне тръжната процедура за Северният обход, който ще изведе трафика за Варна извън Бургас, обясни министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Работи се по отчуждаването на терени за обхода на Поморие. Има 22 жалби: "Само това ни спира към момента да стартираме. 95% от трасето няма да съвпада със сегашния път, така че спокойно може да започнем и в рамките на летния сезон да работим. До следващия туристически сезон, заедно с обхода на Поморие, да сме приключили северно от Бургас с целия скоростен път", посочи министър Нанков. 

Предстоят ремонти и на магистрала "Хемус": "Ще се съобразяваме се в максимална степен с трафика, особено в пиковите летни дни и месеци - юли и август най-вече. Есента ще правим асфалтовите настилки, фугите и оградните съоръжения, но по "Хемус" ремонтите са неотложни".
Изчаква се решение на експертния съвет относно разкритите археологически находки за трасето на магистрала "Струма", която трябва да бъде готова 2020-та година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44