Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 1 юни започват проверки за стопанисването на плажовете

Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

И това лято по българското Черноморие ще има неохраняеми плажове. Общо те са 86, като повече от половината са по Южното Черноморие, обяви в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. От 1 юни ще започнат проверки за стопанисването на плажовете.

Трите плажа за природосъобразен туризъм ще бъдат и тази година, както е по закон, неохраняеми, каза в Бургас министър Ангелкова. В момента текат няколко процедури за отдаване на концесия: 
"На Приморско - Централен, На Китен - Юг и Ахтопол-Север, четири плажа на "Свети Константин и Елена", "Ривиера", "Албена", "Слънчев ден". Очакваме те да приключат в рамките на законовите срокове", поясни Николина Ангелкова.

Работи се и за тези плажове, чийто договори изтичат през 2019 година. Около 17 са те и са основно край Созопол и Царево. Проверки ще има както на стопанисваните ивици, така и на неохраняемите. Всички институции имат готовност да бъде осъществен контрол за безпроблемното протичане на сезона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44