Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Основният ремонт на "Богориди" приключва до 24 май

Основните дейности по реконструкцията на пешеходната улица  „Богориди“ ще бъдат завършени до 24 май. Това потвърди зам.-кметът по европейски политики и околна среда в община Бургас Руска Бояджиева. Тя е категорична, че традиционното шествие и тази година ще премине през обновената улица. 

Въпреки, че ремонтните дейности все още не са приключили, бургазлии продължават да минават по "Богориди". Това според руска Бояджиева е сигурен знак, че обновяването на емблематичната  улица се харесва:

"Включително и през празничните дни станахме свидетели, как ремонтните работи вървят. Хората стоят по пейките,  радват се на улицата. Това показва, че улицата е необходима."

Според Бояджиева, проектът е запазил стария облик на "Богориди":

"Така успя да се запази, дори и да се добави малко към оня уют, който притежава. Улицата е много специфична. Не е от онези, широките и модерни улици, а градска, по-скоро булевардна. Мисля, че с новия проект успяхме да го направим така, че да запазим пешеходната зона, която поема туристи„ческия поток всяко лято. Едновременно вкарвайки леки и модерни елементи, които да я направят и функционална..."

Чуйте повече в репортажа на Ивайло Пеев:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В първия ден на Великден се отслужва Второ Възкресение

По традиция днес преди обед, в първия ден на Великден, се отслужва тържественото богослужение, познато като "Второ Възкресение". Това е Пасхална вечерня, по време на която се чете светото Евангелие на различни езици. Нарича се "Второ Възкресение", защото след празничните служби през отминалата нощ за втори път днес се огласяват евангелските четива,..

публикувано на 05.05.24 в 08:16

Празнично настроение с два концерта на Великден в Бургас

Два концерта ще има днес в Бургас.  Великденско хоро ще има в парк в к-с „Изгрев“. Празникът ще е с участието на  ДТС „Звездички“ и ТА „Зорница“ с ръководител Николай Парушев.  Организатор е НЧ „Изгрев 1909“. Втората музикална проява ще е в е кспозиционен център „Флора“. Там ще се проведе к онцерт на група „Горещ пясък“. И двете събития..

публикувано на 05.05.24 в 08:00

Ще градят храм в сливенското село Панаретовци

След 200 годни от основаването си село Панаретовци, Сливенско,  инициативен комитет от местни млади хора започна да търси средства за изграждането на църква. За поредна година селото посреща Великденските празници без камбанен звън и празнична литургия. Храмът ще носи името „Въздвижение на Свети кръст Господен“, определено е мястото му и има дадена..

публикувано на 05.05.24 в 07:43

Великден е! Христос воскресе!

Днес е най – големият християнски празник - Възкресението на Исус Христос , символ на победата над смъртта и обещанието за вечен живот. Възкресение Христово отразява в най-пълен вид християнската догма, а именно – вярата във възкресението на праведниците в един по-хубав свят. На този празник християнската религия чества връщането на Исус..

публикувано на 05.05.24 в 07:30

Христос Воскресе! Бургас посрещна Великден пред храма

Христос Воскресе!  Стотици бургазлии се стекоха пред катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий".  Представители на бургаското православно духовенство отслужиха Пасхална служба в храма. Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа.  Службата бе излъчвана на живо на две видеостени пред храма, за да може всички..

публикувано на 05.05.24 в 00:57

Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас

Представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започва в 23:30 часа.  Службата ще бъде излъчвана на живо на две видеостени, които ще бъдат разположени пред храма, за да може всички присъстващи да бъдат съпричастни..

публикувано на 04.05.24 в 14:15

Пуснаха обществена поръчка за пътни ремонти в Малко Търново

Обществена поръчка е обявена за „Извършване на текущи ремонти на участъци от общинска пътна и уличната мрежа на територията на община Малко Търново“. Прогнозната стойност е около 670 000 лв.  В рамките на обществената поръчка са предвидени дейности по текущо поддържане и ремонт за участъци от общинска пътна и уличната мрежа на територията на община..

публикувано на 04.05.24 в 13:50