Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция по кръводаряване ще се проведе в столичния храм "Рождество Христово" в неделя

Акция по кръводаряване ще се проведе тази неделя в столичния храм "Рождество Христово" в квартал "Младост". Това е денят, когато православната ни църква отбелязва Петдесетница. Акцията е част от пролетната кампания, която Националният център по кръводаряване прави съвместно с Българската православна църква. 

Мотото тази година е "Запалете свещичка – дарете кръв, спасете живот сега", съобщи за "Хоризонт" Велина Андонова.

"Искрено се надявам Петдесетница, рожденият ден на църквата, да стане един такъв традиционен ден и всеки, който желае, може да отиде и да дари живот безвъзмездно, тъй като кръводаряването трябва да бъде такова. Веднага след празничната Света литургия, която ще отслужи нашият председател, отец Димитър, който желае може да слезе в енорийския ни център, ще има хора, които ще напътстват кръводарителите. Самата акция ще се извърши в стаите, които предварително ще бъдат подготвени. Ще има всичко необходимо – медицински екипи, стерилни, средства за кръводаряване, така че отпада всякакво притеснение за евентуално заразяване".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44