Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влизането в ERM-2 няма да се отрази на пазара на недвижими имоти, смятат експерти

Снимка: Радио Бургас

Влизането на България в т. нар "чакалня" на еврозоната няма да се отрази на пазара на недвижими имоти. Това каза председателят на Националното сдружение "Недвижими имоти" Добромир Ганев, който откри в Бургас четвъртото изложение на най-големите фирми от бранша. 

"Преминаването в евро няма да повлияе. По-скоро ще бъде позитивно. Лихвите ще бъдат по-атрактивни", каза Добромир Ганев: "В края на годината се очаква леко завишаване на лихвените проценти, но то няма да е толкова сериозно. Централната банка се обърна към гражданите да имат предвид това покачване, което може да се отрази на бъдещи месечни плащания ".

Пазарът за първото тримесечие е много активен. Отчита се ръст 20 процента на сделките, отбеляза още Ганев. Най-търсени са двустайни апартаменти. Те са предпочитани както от млади български семейства, така и от руснаците, обясни Лариса Костадинова - управител на една от големите фирми:

 "Имат възможност да останат тук да живеят постоянно. Преди нямаха такава - граждани на Русия, Израел, Казахтастан и Украйна".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44