Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 26 юли

Все повече родния ни Парламент започва да прилича на този в Уганда, където два дни се биха депутати преди има няма година. Днес в спаринга на родния ринг се включи Валентин Касабов, който бутнал, явно и обиждал Сидеров в стаята на патриотите. До колкото разбрах нямало повикване на тел. 112 от пл „Народно събрание“, но не е зле да има дежурна линейка в близост, че вече няколко дни отношенията между патриотите са крайно оптегнати. Истината е, че според британски учени чукването с юмрук е по-хигиенично от ръкостискането и значително намалява риска от разпространение на заразни болести.
Болести има и то много в родното здравеопазване, което има нужда от лечение. Доказателство е хамалогията, която се случва с новата здравна карта в Бургаско. Оказва се, че и институциите не знаят работи ли се по нея и дали и в бъдеще ще се водят от документа. Ясно е, че в субтропичния пояс има много насекоми и комари, а с тези валежи и ние вървим към промяна на климата. Ще разберем дали се прави нещо, за да се ограничат комарите и другите хапещи насекоми в Бургас. Ще отидем до село Велика, което е на по-малко от 10 км. от Лозенец и предлага истински Ботанически рай в градината на сем. Серафимови. Ще ви разкажем за растенията, които може да видите там, както и за плажът във варненския квартал "Аспарухово", който е коренно променен след като ивицата има концесионер. Какви са актуалните свободни места в Бюрото по труда в Бургас, очаквайте към финала.
Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да ни пишете във Фейсбук, да се свържете с нас в Инстаграм и Туитър. Водещ е Калина Енчева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12

Благотворителен книжен базар в Несебър набира средства за лечението на Петър Златинов

Благотворителен книжен базар се провежда днес в средно училище „Любен Каравелов“ в Несебър.  Желаещите да помогнат могат да закупят книги, като изберат от предлаганото голямо разнообразие.  Средствата от продажбата им ще са в подкрепа на Петър Златинов на 24 г. , който пострада при жесток побой и се нуждае от   скъпоструващи операции в България и..

публикувано на 23.05.24 в 10:06
Комисар Марин Димитров

Шествие на 2200 абитуриенти в Бургас тази вечер

Шествие с участието на близо 2 200 абитуриенти ще се проведе в Бургас тази вечер, в навечерието на празничния 24 май, когато зрелостниците ще отпразнуват и завършването на училище с балове в Слънчев бряг. Младежите ще започнат да се събират около 18:30 ч., а парадът ще започне в 19 ч., предвождан от Бургаския духов оркестър. Началото му е..

публикувано на 23.05.24 в 08:59