Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургазлии: Фалитът на „Олимпик“ е абсолютна бъркотия

Снимка: БГНЕС

Държавата трябва да обезщети засегнатите хора от фалита на застрахователно дружество „Олимпик“, показа анкета на БНР Бургас. Според бургазлии случилото се с дружеството е абсолютна бъркотия.

 „В крайна сметка има институции като Комисията за финансов надзор. Би трябвало преди да се даде разрешително на тези фирми да минат през тези институции. Не можаха ли предварително да ги проучат?“

„Как може в българия да се допускат такива фирми? Според мен някой се е облагодателствал за сметка на този фонд.“

„Крайно неприятно е. Не знам какво щях да правя ако аз имах застраховка там. По този начин се губи доверието на хората към държавата. Жалко.“

Заместник директорът на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн е подала оставка заради случая, а кипърски гаранционен фонд ще осигури обезщетенията на клиентите на компанията. 

Повече по темата чуйте в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В ямболското село Миладиновци имат нов кът за отдих и игра

Нов кът за отдих и игра бе изграден в ямболското село Миладиновци. Днес той бе открит в присъствието на  кмета Димитър Димитров, кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев, жители и гости на селото.  Новата придобивка е реализирана по обществената инициатива „С Тунджа в сърцето“. Кметство село Миладиновци кандидатства с проектно предложение за..

публикувано на 02.07.24 в 17:20

Над 13 000 лв. се събраха на благотворителен концерт в подкрепа на деца и младежи със Синдром на Даун

Над 13 000 лв. се събраха на организирания от областния управител благотворителен концерт под надслов „Да прегърнем слънцето“ в подкрепа на деца и младежи със Синдром на Даун. Детски състави и изпълнители огласиха  откритата сцена „Охлюва“ в Морската градина. „Добрина и талант, ръка за ръка в една кауза! Слънчеви, усмихнати, гласовити и уверени в..

публикувано на 02.07.24 в 15:34

Публично обсъждане на Бюджета на Община Бургас

Публично обсъждане ще се проведе във връзка с бюджета на Община Бургас. То ще е на 11 юли  (четвъртък), от 17.30 часа, в Заседателната зала №1 на Общината. Тогава ще се представи  Годишният отчет за изпълнение на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз на Община Бургас към 31.12.2023 г. Обсъждането се провежда на основание чл.140,..

публикувано на 02.07.24 в 13:25
Община Нова Загора

Продължава отстраняването на щетите от бурята в Нова Загора

Продължава отстраняването и описването на щетите от бурята в Нова Загора. Бедствието от 13 юни е засегнало почти всички имоти в град Нова Загора, унищожена е и земеделска продукция в селата в общината. В момента се обобщават данните от протоколите, описани при обходите на комисиите по жилищните сгради. Продължават да се подават и заявления..

публикувано на 02.07.24 в 12:00

Спират водата на няколко улици в Бургас, Айтос и Камено

На няколко улици в Бургас ще бъде спряно водоподаването, информират от ВиК. Без вода ще са ул."Одрин", ул. "Княз Борис", както и в с. Твърдица и в кв."Долно Езерово" ул."Кавакли"7.  Водоповаването ще бъде затруднено и в Айтос на ул. "В. Априлов", ул. "Богориди", ул. "Дядо Стойно", ул. "Бр. Миладинови". Причината е реконструкция на стари водопроводи...

публикувано на 02.07.24 в 10:20

В 7 къщи ще живеят хора с ментални увреждания в село Мамарчево

Възрастни хора с ментални увреждания ще живеят в нови жилища в боляровското село Мамарчево. Те ще бъдат изградени така, че да заместят настоящия социален дом. Идеята е да бъдат в среда максимално близка до семейната, а в същото време да не бъдат лишени от социални и медицински грижи. Средствата ще дойдат от Плана за възстановяване и устойчивост...

обновено на 02.07.24 в 09:18

Атанас Орачев: Новият патриарх трябва да свика църковно - народен събор и да постигне единство в Църквата

България има нов патриарх - това е видинският митрополит Даниил. Разнопосочни са коментарите в медиите, църковните среди и обществото за това дали е направен правилният избор и каква ще е ролята на новия духовен глава за обединението на разединения Свети синод. Постигане на единство в българската православна църква е основната задача,..

публикувано на 01.07.24 в 15:13