Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Средновековни битки в „Акве Калиде“ днес

Снимка: БУЛФОТО

Туристическият комплекс "Акве Калиде" ще отбележи своя празник днес, съобщават от Община Бургас. В програмата до 16 ч. са включени Средновековен лагер, Музей на открито с реплики на средновековни оръжия, демонстрация на бойни техники от периода и стрелба с лък. Ще се предлагат и автентични средновековни гозби,направени по традиционен начин. Предвижда се и средновековна пивница и дегустация на медовина. От 20.00 ч. на Амфитеатър „Акве Калиде“ ще започне празничният спектакъл. Той ще включва възстановка на дуели и факелно шествие с участието на Сдружение „ Чигот“ и НД „традиция“ – Велико Търново, музикални изпълнения на група „Ериней“; огнено и светлинно шоу на формация „Палячи“.

Ще има и празнично издание на инициативата Арт-И-Факти. В творческите работилнички на открито децата ще си изработят за спомен гривна или медальон от керамични елементи, както и сувенири от щампована кожа. Закупилите билет за изработване на изделия могат да посетят музея на "Акве калиде" и да гледат 3D мапинг филма безплатно. Таксите са съответно 3 лв. за едно изделие и +1 лв. за второ изделие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат друг управител на общинската фирма "Гробищни паркове" в Сливен

Удължаването на договора на управителя на общинската фирма „Гробищни паркове" в Сливен от Общинския съвет с още три години, доведе до недоволството на част от траурните агенции в града. От трибуната на Общинския съвет Христо Кабранов, управител на агенция обяви, че гробищните паркове са в лошо инфраструктурно състояние, служителите правят своеволия и,..

публикувано на 23.05.24 в 18:23
снимката е илюстративна

Съветниците дадоха имена на две улици в Сливен

Две улици в Сливен ще носят имената „Шести артилерийски полк“ и „Мари Кюри“. Това реши Общинския съвет днес на редовното си заседание. Приета бе и поредната актуализация на бюджета, като средствата от него отидат за неотложни разходи за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, придобиване на стопански инвентар, благоустрояване на райони в няколко квартала..

публикувано на 23.05.24 в 18:19

Ето кой проект спечели конкурса за издигането на кръст в Созопол

Проектът на арх. Кирил Арнаудов спечели конкурса „Монумент християнски кръст и парково пространство около него в гр. Созопол“, организиран от сдружение с нестопанска цел „2600 години Созопол“. Мястото – лесопарк „Санта Марина“ е одобрено от Общинския съвет в Созопол и благословено от Сливенския митрополит . „Това е най-силният символ на..

публикувано на 23.05.24 в 18:11

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12