Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания "Кой стои срещу мен в мрежата" ще се проведе в три бургаски училища

Кампанията за сигурност на децата в интернет пространството - "Кой стои срещу мен в мрежата" продължава и тази учебна година. Досега тя обхвана 5-класниците и 6-класниците в седем бургаски учебни заведения - ОУ "Братя Миладинови", ОУ "Найден Геров", СУ "Петко Росен", СУ "Константин Петканов", СУ "Епископ Константин Преславски", СУ "Димчо Дебелянов" и ОУ "Антон Страшимиров".

На 20 септември учениците от училищата ОУ "Св. Климент Охридски" в 12:30 часа и ОУ "Георги Бенковски" в 14.00 часа ще разберат, че ползването на интернет може да бъде не само приятно и полезно, но и опасно. На 21 септември от 13:00 часа кампанията ще влезе и в ОУ "Пейо Яворов". Целта на тези срещи е децата да се запознаят с инициативата и с рисковете, които крие глобалната виртуална мрежа, към кого да се обърнат, ако станат обект на агресия или неприлични предложения и как да се предпазят.

Лектор този път ще бъде специалистът по киберсигурност и бивш служител на ГДБОП Любомир Тулев. Той ще информира учениците за заплахите и изнудването в социалните мрежи и чат приложенията, както и различни фишинг и други измами, използвани често във виртуалното пространство.

На 21 септември в спортна зала "Бойчо Брънзов" в 14.30 часа ще се проведе практическото обучение, което ще бъде водено отново от Георги Деведжиев от Adventure team. Неговата цел е под формата на игри и състезания децата да забравят за известно време своите телефони, таблети, социални мрежи и да се върнат към реалните игри и забавления с връстниците си.

Кампанията "Кой стои срещу мен в мрежата" се осъществява съвместно от Община Бургас, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, медийна група RN, ОД на МВР-Бургас и сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" в ГД "БОП".

Всеки, който иска да се запознае по-подробно с инициативата може да посети нейната Фейсбук страница: www.facebook.com/pazi.me.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тактическо учение ще се проведе днес на полигона "Корен"

Днес на полигона „Корен“ военните формирования, участващи в тактическото учение „Тракийски воин - 24“ ще демонстрират способности. В него участват военни от многонационалната група на НАТО, българската Втора механизирана бригада, ВВС, ВМА, Военна полиция, 181 -артилерийски полк от Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ и други.  По време на учението..

публикувано на 04.06.24 в 08:15

Инструктори не одобряват част от готвените промени при шофьорските курсове

Няма логика да се правят промени по нормативната уредба за провеждането на шофьорските курсове сега, тъй като скоро се очакват нови европейски директиви. Това коментира председателят на Регионалния авто-инструкторски съюз Дойчо Пеев по повод предвижданите от Министерството на транспорта промени в учебните центрове. Една от тях е ограничаване броя..

обновено на 04.06.24 в 08:11

Затваря се част от ул. "Велико Търново" до понеделник

От 9 часа днес до 17 часа на 10 юни /понеделник/ се затваря за движението ул. „Велико Търново“ в участък от ул. „Поп Грую“ до улицата изход от паркинга на бл. 88 и 89 в жилищен комплекс „Лазур“.  Въвежда се временна организация на движението. Причината е възстановителни дейности на битова канализация. 

публикувано на 04.06.24 в 07:24

Нестинари танцуваха върху жарава пред хиляди в село Българи

В царевското село Българи с нестинарски игри се чества по стар стил денят на Св. Св. Константин и Елена. Хиляди хора се събраха на площада пред кметството, за да наблюдават сакралния танц на нестинарите върху жарава.  Танцът започна в 21:30 часа с посрещане на нестинарите с тъпани, традиционна музика и камбанен звън, а преди това местни музиканти и..

обновено на 04.06.24 в 00:43

Алберта Алкалай: Хубаво е да се вслушаме в гласа на младите

 Бургас беше домакин на Международния младежки литературен фестивал "Приятелство – език и спасение", който се проведе за трети път. Негов организатор е Центърът за еврейско-българско сътрудничество"Алеф".Основен акцент в него беше награждаването на победителите в единадесетото издание на Международния литературен ученически конкурс "..

публикувано на 03.06.24 в 18:45
Димитър Главчев

Димитър Главчев за Сребреница: Вероятно ще има проверка за изтичането на документи от МВнР

"Надявам се редовно правителство да определи представителят на България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон", каза в Малко Търново служебният премиер Димитър Главчев. Той и четирима министри от кабинета обсъдиха с новия турски посланик Мехмет Уянък бъдещото разширение и модернизирани на 3- те български пункта по границата ни с южната ни..

публикувано на 03.06.24 в 16:59

Представиха проекта за ремонт на зала "Младост" и пространството около нея

7 милиона лева ще струва ремонта на спортната зала „Младост“. Проектът предвижда и облагородяване на прилежащото пространство. Дейностите се очаква да започнат в средата на лятото. Те се реализират по проект, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие от Европейската инициатива за градовете, насочена към финансиране на иновативни..

обновено на 03.06.24 в 15:54