Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаите в Бургас получиха високопроходими автомобили

Снимка: Радио Шумен

Бургаската полиция получи 73 високопроходими патрулни автомобила. Те са осигурени в рамките на механизма за спешна помощ на фонда "Убежище, миграция и интеграция" и фонда "Вътрешна сигурност". 

53 от автомобилите ще са за полицейските управления в областта, а 20 за жандармерията, съобщи директорът на областната дирекция на полицията старши комисар Калоян Калоянов:

"Тази нова техника съм абсолютно убеден ще мотивира нашите служители да работят по-добре, по-ефикасно в служба на обществото."

Областният управител Вълчо Чолаков поздрави полицаите за новата придобивка и подчерта:

"Полицаите като хора професионалисти имат нуждата от надграждане. Това надграждане те го получават днес - една техника, която ще им позволи много по-бърза реакция, много по-всестранен обхват, много повече технически възможности."

Автомобилите имат модерно оборудване, подчерта кметът Димитър Николов:

"Мнението ми е, е както и вие виждате, престъпленията се разкриват и се противопоставя на организираната престъпност най-вече чрез високите технологии."

Общо 350 автомобила ще бъдат предоставени на полицейските управления в цялата страна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44