Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строеж на две вили ограничава достъпа до морския бряг край Созопол

Созопол

Две вилни сгради с басейн ще бъдат изградени на скалите край Созопол, на метри от морето. Достъпът до брега е ограничен от инвеститора, което предизвика недоволството на много хора.

От няколко дни на скалите в местността "Германката" в Созопол са се появили метални огради, които възпрепятстват минаването и достъпа до морето, където рибари хвърлят въдиците. На единственото в района незастроено място ще  бъдат издигнати две вилни сгради и басейн, информира там поставена табела. "Строителството им е допустимо", казаха от екоинспекцията. Инвестиционното намерение затова е постъпило при тях през януари тази година. "Имотът попада в защитената местност "Колокитан" във втората ѝ зона, която е многофункционална", уточни Детелина Иванова от екоинспекцията и добави:

"Имотът попада в тази многофункционална зона, в която е допустимо строителство при определени показатели на застрояване. Входирането в РИОСВ е заявено от възложителя инвестиционното предложение е в границите на допустимите показатели и на това основание е съгласувано с РИОСВ."

Инвеститорът е дружеството на софийския бизнесмен Петър Димитров.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44