Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чолаков: Областта е готова за зимата



Областта е готова за зимата, коментира пред БНР – Бургас областният управител Вълчо Чолаков. Проверена е наличността на материалите за снегопочистване, готовността на здравните заведения, на службите; училищата и детските градини са заредени с горива. При кризисна ситуация, ще има възможност да се координира местоположението на снегорините и да се пренасочват, поясни той.

„Имахме нужда тогава, когато се обявява кризисно положение на територията на областта или на отделни общини, да имаме достъп до информация къде чистят снегорините, за по-добра координация и, съответно, за по-правилни и адекватни решения от страна на щаба. В случай на криза, когато се събере щабът, вече имаме хора, които стоят в самия щаб, има хора, които са на терен, на място. И информацията къде се намира снегопочистващата техника е изключително важна, на момента да се прецени, ако трябва да се добави нова техника, от друго място да се дислоцира и т.н.“

Определени са и места, където да се настаняват евакуирани граждани, добави Вълчо Чолаков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петровден е

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители. Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят послания, в които се разясняват християнските ценности и правилата на църковния живот. "Църквата..

публикувано на 29.06.24 в 10:07

Крайморие празнува днес

Община Бургас и Народно читалище „Петър Янев 1939“ ви канят на празника на квартал „Крайморие“.  Веселбата ще започне в 10.30 ч. на плажа в „Крайморие“ с посрещане на самия морски бог Нептун! Ще има спортни занимания, много игри и плажни забавления. От 19.30 ч. заповядайте на празничен концерт на лодкостоянката, където ще пеем с Преслава..

публикувано на 29.06.24 в 08:44

Иван Гюлев: Най-натоварени са сега входовете и изходите на Бургас

Бургас се включи с различни инициативи за поредна година в отбелязването на Националния ден за безопасност на движението по пътищата. През 2023-та, в страната са станали 6989 ПТП с 525 загинали и близо 9100 ранени. Две трети от тях са в населени места. От всички смъртни случаи 96 са на пешеходци. Началникът на отдел "Пътна безопасност" в Община..

публикувано на 29.06.24 в 09:00

Затварят улици в района на капаните на Северния плаж заради триатлон

За четвърта година Бургас посреща стотици състезатели по триатлон, които ще се борят за призовите места в първото за сезона състезание от календара на Българска асоциация по триатлон. Арена на събитията ще бъдат Северен плаж, алеята към квартал „Сарафово“ и улица „Поморийска“. Стартът бе даден тази сутрин.  За безпроблемното протичане на..

обновено на 29.06.24 в 07:53
Мостът в Бургас.

Община Бургас след смъртоносните скокове от моста: Монтирали сме камери, инспектори наглеждат района

"Община Бургас е монтирала камери, а инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" винаги са наглеждали Моста и са помагали на МВР, ако се наложи примерно проверка на документи или задържане. Защото общинските инспектори нямат такива правомощия като истинската полиция.  На Моста също така са поставени спасителни пояси",..

публикувано на 28.06.24 в 15:41

Изграждат улично осветление по пътя Сарафово-Бургас, ремонт и на ул. „Уилям Гладстон“

Продължава изграждането на улично осветление на републиканския път I-9 Сарафово-Бургас, в участъка от пътния възел „Тромпета“ на Северния обход до Гробищния парк, съобщават от Общината. От 01 юли в дните от понеделник до четвъртък, ще се въвежда краткотрайна организация на движение за времето от 09:30 до 15:30 часа. Ще се затваря за автомобили лявата..

публикувано на 28.06.24 в 15:38

Оригинални подправки и рисуване с къна на Индийския шопинг фестивал в Бургас

Индийски ароматни свещи, много подправки и рисуване с кана ви очакват на Флората в Бургас Това са само част от стоките, които могат да бъдат намерени на Шопинг фестивала, посветен на далечна Индия. Второто му изданието в морския град  бе открито днес и ще продължи две седмици, до 14 юли. Българска търговско-промишлена палата е партньор на..

публикувано на 28.06.24 в 14:09