Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общият устройствен план е приоритет за Община Приморско за 2019 г.

Да има действащ Общ устройствен план е една от най-важните теми за тази година в община Приморско.  Според кмета на общината Димитър Германов, изменението е все още в съда, но се очаква процедурите да приключат до средата на годината. Изграждане на улици и други ифраструктурни проекти са също част от плановете на общината.

„Започваме дейности по СМР за пречиствателната станция и колекторите към нея. Получихме и средствата за територията на ул. „Перла“ и ул. „Иглика“ в зоната на северната част на Приморско. Това е един изключително сериозен инфраструктурен проект. След като го реализираме, ще приключим със северната част на Приморско. Стойността на проекта е 1 600 000 лв. Отделно със собствени средства имаме изграждане на улици и съоръжения както в Приморско, така и в Китен и в другите по-малко населени места. За нас е ясно, че инвестирайки тези средства, ние получаваме един продукт с висока принадена стойност.“

Димитър Германов не пожела да коментира дали ще се кандидатира за следващ кметски мандат. Той обясни, че политическата партия, която го е излъчила също трябва да даде своето становище.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Нова Загора

Продължава отстраняването на щетите от бурята в Нова Загора

Продължава отстраняването и описването на щетите от бурята в Нова Загора. Бедствието от 13 юни е засегнало почти всички имоти в град Нова Загора, унищожена е и земеделска продукция в селата в общината. В момента се обобщават данните от протоколите, описани при обходите на комисиите по жилищните сгради. Продължават да се подават и заявления..

публикувано на 02.07.24 в 12:00

Спират водата на няколко улици в Бургас, Айтос и Камено

На няколко улици в Бургас ще бъде спряно водоподаването, информират от ВиК. Без вода ще са ул."Одрин", ул. "Княз Борис", както и в с. Твърдица и в кв."Долно Езерово" ул."Кавакли"7.  Водоповаването ще бъде затруднено и в Айтос на ул. "В. Априлов", ул. "Богориди", ул. "Дядо Стойно", ул. "Бр. Миладинови". Причината е реконструкция на стари водопроводи...

публикувано на 02.07.24 в 10:20

В 7 къщи ще живеят хора с ментални увреждания в село Мамарчево

Възрастни хора с ментални увреждания ще живеят в нови жилища в боляровското село Мамарчево. Те ще бъдат изградени така, че да заместят настоящия социален дом. Идеята е да бъдат в среда максимално близка до семейната, а в същото време да не бъдат лишени от социални и медицински грижи. Средствата ще дойдат от Плана за възстановяване и устойчивост...

обновено на 02.07.24 в 09:18

Атанас Орачев: Новият патриарх трябва да свика църковно - народен събор и да постигне единство в Църквата

България има нов патриарх - това е видинският митрополит Даниил. Разнопосочни са коментарите в медиите, църковните среди и обществото за това дали е направен правилният избор и каква ще е ролята на новия духовен глава за обединението на разединения Свети синод. Постигане на единство в българската православна църква е основната задача,..

публикувано на 01.07.24 в 15:13

Три дни без топла вода в няколко бургаски комплекса

За 3 дни ще бъде прекъснато топлоподаването към 3 жилищни комплекса на Бургас – „Зорница“, „Лазур“ и „Братя Миладинови“. Това ще се случи от 00.00 часа на 15 юли до 16.30 часа на 17 юли. Причината за временното неудобство е изместването на главен топлопровод за бъдещата детска болница.

публикувано на 01.07.24 в 13:41

Подменят осветлението в Морската от Летния театър до Пантеона

Близо 200 амортизирани и повредени стълба и осветителни тела са подменени в Морската градина на Бургас в района от Летния театър до Пантеона. От Общината информират, че н овите са изработени от антикорозионен епоксиден материал. Техните осветителни тела са енергоефективни и осигуряващи по-голяма осветеност. Процесът за обновяване на осветлението..

публикувано на 01.07.24 в 10:48

Влиза в сила таванът на надценката за три вида хляб

От днес, 1 юли, влиза в сила налагането на таван на търговската надценка от 15% на трите вида хляб - бял, "Добруджа" и типов. Това се случи в резултат на промени, които бяха одобрени през преходните и заключителни разпоредби на Закона за хазарта. Таванът на търговската надценка от 15% бе гласуван в последния пленарен ден на 49-ото Народно събрание...

публикувано на 01.07.24 в 10:12