Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК започва раздаването на хранителни пакети на социално слаби граждани

От днес БЧК - Бургас започва да раздава индивидуални пакети с хранителни продукти на социално слаби граждани в областта. Помощта се предоставя по оперативна програма на ЕС. Първият пункт се разкрива в Бургас. Право на помощта в област Бургас имат 12 019 души като правоимащите са определени от Агенцията за Социално подпомагане, съобщи директорът на местната структура на БЧК Виолета Радева.

„Поетапно ще се разкриват пунктовете. Първият стартира в Бургас на ул. „Оборище“ №95. Всеки работен ден от 9.00 ч. до 17.00 ч. ще работи пунктът. Важното е хората да се явят и да си получат наистина хранителния пакет. Това все пак е помощ, която ще подпомогне техните семейни бюджети.“

Правоимащите ще получат общо 24 кг. от 16 вида хранителни продукти. Сред тях има спагети, леща, захар, гювеч,ориз, олио и др. След Бургас ще бъдат разкривани останалите пунктове и в другите общински центрове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12

Благотворителен книжен базар в Несебър набира средства за лечението на Петър Златинов

Благотворителен книжен базар се провежда днес в средно училище „Любен Каравелов“ в Несебър.  Желаещите да помогнат могат да закупят книги, като изберат от предлаганото голямо разнообразие.  Средствата от продажбата им ще са в подкрепа на Петър Златинов на 24 г. , който пострада при жесток побой и се нуждае от   скъпоструващи операции в България и..

публикувано на 23.05.24 в 10:06
Комисар Марин Димитров

Шествие на 2200 абитуриенти в Бургас тази вечер

Шествие с участието на близо 2 200 абитуриенти ще се проведе в Бургас тази вечер, в навечерието на празничния 24 май, когато зрелостниците ще отпразнуват и завършването на училище с балове в Слънчев бряг. Младежите ще започнат да се събират около 18:30 ч., а парадът ще започне в 19 ч., предвождан от Бургаския духов оркестър. Началото му е..

публикувано на 23.05.24 в 08:59