Веднъж докоснали се до произведенията на бургаския дизайнер Мария Диомова, дамите остават без дъх. Всяка рокля с марка „ДИОМА“ е направена прецизно, с много ръчен труд върху естествени материи и изчистени линии. Няма как да сбъркате роклите. Всяка дама, доверила се на Мария Диомова получава уникат-създаден, специално за нея.
"Повод за гордост за мен са и щастливите клиенти. Защото аз присъствам в един много важен момент за тях, дали за сватба, абитуриентски бал или друг специален повод, така че аз нося голяма отговорност. Те трябва да останат доволни и да си спомнят за този процес от проектирането до сбъдването", коментира Мария Диомова.
Модният форум ще се проведе на 18 януари 2019, от 18 часа в ДТ „Адриана Будевска“.
Десетки посетители на кулинарния фестивал "Вкусните гозби на Странджа" опитаха от автентичната храна на населени места от четири общини на Бургаска област - Малко Търново, Средец, Царево и Бургас. Кулинарната традиция представиха жители на 9 села и градове. "Целта ни е да популяризираме кулинарните традиции на хората от Странджа планина ,..
През декември Созопол отново се напълни с хора, все едно отново сме в разгара на летния сезон. Откриването на фестивала на "О-солената риба" привлече стотици хора от цялата страна. Морето вреше от паламуд, затова и не е случайно, че беше една от най-предпочитаните риби, независимо дали ще бъде веяна или маринована. Кулинарното гуру..
Боб с ножонки, пълнена кокошка с булгур, лакерда са само част от традиционните ястия, които ще бъдат представени по време на фестивала „Вкусните гозби на Странджа“. Събитието е днес, 7 декември в двора на Етнографския музей в Бургас. То се организира от гражданската инициатива „Кулинарните фестивали на България“ и Регионален..
Той допълни, че ще изнесе шоу по време на „Празника на О-солената риба“ като на голямо барбекю ще приготви „созополски хрупки“, в които солената риба ще играе главна роля. Повече за събитието, за рибните деликатеси и начини на приготвяне на солено мезе – в звуковите файлове:
В Камено поставиха началото на коледните и новогодишни празници с вълнуващо тържество, което привлече стотици жители на площада. Вечерта започна с празничен концерт, организиран от Народно читалище „Просвета – 1927“. Художествените състави на читалището изпълниха сцената с песни, танци и музикални изпълнения, които създадоха топла и вълшебна атмосфера...
Есетрова риба от сем. Ascipensiridae с дължина от 255 см, тежаща около 160 кг откриха пред н. Емине. На екземплярът се натъкнали по време на морска експедиция на Институт по рибни ресурси –(ИРР) – Варна, ССА с кораб ЕГЕО - 2. След биометрично измерване рибата е върната обратно в морето, съобразно действията за опазване на тези ценни морски видове...
Първата коледна инициатива в страната тръгна от Бургас през 2007 година. Близо две десетилетия бургазлии обединиха усилия и настроение в украси на входове, блокове и общи пространства. Едномесечната кампания "Да украсим Бургас" е с краен срок 15 декември. Условието за участие е да се създаде атрактивна коледна украса и да се направи снимка или..
Боб с ножонки, пълнена кокошка с булгур, лакерда са само част от традиционните ястия, които ще бъдат представени по време на фестивала..
Той допълни, че ще изнесе шоу по време на „Празника на О-солената риба“ като на голямо барбекю ще приготви „созополски хрупки“, в които солената риба..
През декември Созопол отново се напълни с хора, все едно отново сме в разгара на летния сезон. Откриването на фестивала на "О-солената риба" привлече..