Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Физическата активност и добрата профилактика могат да ни спасят от грипа

Ранната диагностика при грипа е най голямото затруднение със сега съществуващите у нас техники и апаратура, смята д-р Антон Танев. Също голям проблем е различната патология, която води до възпрепятстване установяването вида на вируса, както и високата цена на лечение. "Здравните кадри наблягат към симптоматичното лечение като често емпирично добавят и антибиотичното лечение, което води и до срив на имунната система", каза д-р Танев. Профилактиката и поддържане жизнеспособността на организма и предотвратяване на стареенето му са в основата на добрия имунитет и здраве. Има някои основни и прости правила, които всеки трябва да знае:

"Добрата лична хигиена е много важна, както и да се избягва присъствието на места, където се събират много хора като концерти молове. Трябва да се консумира вода от кани с антибактериален филтър, гимнастика и физическата активност укрепват имунитета. Помещенията трябва да се проветряват поне два пъти дневно. Важно е да се обърне внимание и на хранителния режим като възрастните могат да пият по 100 - 150 мл. червено вино или ракия по 50мл. между 19 и 20ч защото тогава има детоксикиращо действие на черния дроб", посочи д-р Танев.

Вече при респираторни проблеми лечението може да се поеме и от специалист хомеопат или шуслеров терапевт. Децата също може да се профилактират, което ще помогне до по-лекото изкарване на вируса.






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

183-годишната църква "Свети Георги" във Воден посреща вярващи днес

Това е църквата, която се вижда отдалеч. Изглежда "кацнала" на едно от най-високите места в село Воден. За да стигнете до нея, ще трябва да повървите, не много, но достатъчно, за да ви се прииска да чуете историята й.  Вратата й се отваря трудно, с тежки ключове, Марияна Димова ги завъртва и споделя, че няма кой да се грижи за храма. Воденци..

публикувано на 06.05.24 в 12:30

Оркестър "Канарите" ще свири на Гергьовден в Камено

На 6 май Камено чества името на своя покровител Св. Георги, който е и  патрон на православния храм в града. Музикален концерт, танцови  изпълнения, анимация и базар с местни продукти ще допринесат за доброто  настроение на централния площад. Празничният ден ще започне в 9 часа  с тържествена литургия в църквата "Св. Георги Победоносец",..

обновено на 06.05.24 в 08:33
Икона на Св.Георги в храм

Христо Христов: Пожелавам на всички жители на община Болярово здраве, плодородие, семейни радости и благоденствие

Кметът на Болярово отправи поздрав към жителите на общината по повод   началото на Светлата седмица и Гергьовден. В него Христо Христов казва: По стародавна традиция 6 май се почита от народа като празник на земята, на земеделието и на животновъдството, които са водещи икономически сектори в община Болярово.  Стопанисваната..

публикувано на 06.05.24 в 08:19

Литийно шествие за Гергьовден в Ямбол

Тържествено ще бъде отбелязан 6 май в Ямбол. Литийно шествие с икона на св. Георги Победоносец ще премине по централни улици на града, Празникът ще започне в църквата „Св. вмчк. Георги Победоносец“ с утринната служба, а след нея в 9:00 часа започва и на празничната Света литургия. Традиционното литийно шествие, начело с иконата на св...

публикувано на 06.05.24 в 07:47

Зов за помощ: Натали има нужда от спешна операция, за да живее

15-годишната Натали от Бургас е с разновидност на болестта на Хиршпрунг, която засяга дебелото черво, детето спешно се нуждае от операция в чужбина. Дълго време лекарите се лутат преди поставявенето на точната диагноза, а заради забавяне при лечението състоянието й се е влошило и се стига до тежка инфекция и сега Натали живее в..

публикувано на 05.05.24 в 17:00

"Движение на българските майки" - Бургас събра близо 7 хиляди лева чрез Великденски благотворителен базар

"Движение на българските майки" - Бургас проведе традиционния си Великденски благотворителен базар в продължение на три дни около Цветница. Инициативата се организира за 17 - та поредна година.  Чрез продажбата на ръчно направени сувенири дарени от творци от Бургас, София, Варна, Шумен е събрана сумата от  6909 лева, като 644 лева от тази сума..

публикувано на 05.05.24 в 16:00

Ямболии изпълниха храмовете, за да посрещнат Възкресение Христово

Стотици миряни изпълниха църковните храмове в Ямбол за да посрещнат Христовото възкресение.  Поздравът "Христос Воскресе!" изпълни четирите църкви  в града: Пожеланията в празничния ден звучат така: "Да сме здрави, да сме щастливи, изпълнени с вяра в доброто!...  Всички да са щастливи и по - добри...Пожелавам здраве, доброта, красота!..

публикувано на 05.05.24 в 15:30