Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остават три дни до състезанието по английски за второкласници

Община Бургас организира състезание по английски език за всички желаещи ученици от втори клас. То се нарича "We love English" и ще се проведе на 23.02.2019 г. от 10:00 до 11:00 часа.

Срокът за подаване на заявления за участие е до 08.02.2019 г. Разпределението по зали ще бъде публикувано в интернет страницата на Община Бургас (www.burgas.bg) и Центъра за подкрепа на личностното развитие (https://www.odk-burgas.com/) на 18.02.2019 г.

Една от целите на състезанието е да провери развитието и устойчивостта на програмата за ранно чуждоезиково обучение, която бе въведена преди няколко години по идея на кмета Димитър Николов. Тогава часове по английски език бяха включени в занятията на абсолютно всички детски градини в Бургас, както и при първокласниците. Именно първите обхванати деца в програмата, тогава 4 и 5-годишни, сега са второкласници. Състезанието ще провери техните знания и ще покаже резултатите от работата на техните учители. Община Бургас настоятелно ще развива през следващите години програмата си за ранно чуждоезиково обучение, тъй като е важна за реализацията на новите поколения на пазара на труда.

Участниците в "We love English" ще бъдат разпределени в училища по райони, според тяхното местоживеене. Разпределението ще бъде предоставено на директорите на училищата, които ще уведомят участниците в кое училище ще се състезават. Учениците, записани за участие в състезанието, следва да се явят в съответното училище в 9.30 ч. на 23.02.2019 г., като носят със себе си синя химикалка и входящ номер на заявлението. Право на участие в състезанието имат ученици, записани във II клас за учебната 2018/2019 година, от всички училища на територията на община Бургас. Участието е безплатно. Срокът за подаване на заявления за участие е 08.02.2019 г. включително. Регистрацията може да се извърши от техните родители или настойници по електронен път, чрез посочения по-долу линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSds2MoUYf8OPrnfQrTj2VQD6zplexnQBt33LHGbl4nmvbP8tw/viewform

Всеки, подал заявление, ще получи входящ номер на посочения в заявлението e - mail.

Състезанието се провежда чрез тест с продължителност за решаването му 60 минути. Тестът се състои от езикови задачи за четене и писане и обхваща лексикалния и граматически материал по Английски език за II клас, съобразен с учебната програма на Министерството на образованието и науката за II клас по Английски език.

Тестът съдържа 11 задачи, като всяка от тях носи различен брой точки.

Тестовете ще бъдат предоставени от Община Бургас. Класирането се извършва по брой точки.

Класирането ще бъде публикувано не по-късно от 10.03.2019 г. на интернет страницата на Община Бургас (www.burgas.bg) и Центъра за подкрепа на личностното развитие (https://www.odk-burgas.com/). При класиране на участниците в състезанието ще бъдат публикувани само входящият номер, под който участва ученикът, и неговият резултат.

Класираните участници на призови места ще бъдат отличени с награден фонд от страна на Община Бургас. Наградите включват:

- едногодишна стипендия по Общинска програма " Бургаски деца" за учениците, класирани на І място;

- участие в летен градски лагер по английски език за учениците, класирани на II и III място, с много игри, интересни проекти, еднодневни екскурзии и забавления;

- много предметни награди;

Всички участници в състезанието ще получат грамоти за участие.

Датата на връчването на наградите ще бъде обявена с публикуването  на резултатите.

Допълнителна информация можете да получите на телефон:

0877 43 64 11 -  Кичка Стефанова  - зам.-директор на Център за подкрепа на личностното развитие-Бургас, уч. дейност.

E-mail:cplr_burgas@abv.bg

Адрес : Бургас 8 000, ул. "Райна Княгиня" 11

Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас е домакин на есенното изложение "Световно образование"

Юбилейното 20-то изложение „Световно образование“ ще стартира от София на 5 октомври. На следващия ден образователния форум е в Пловдив, а на 7 октомври е срещата с експертите в Бургас. Форумът е със 120 000 консултирани ученици и родители. За 30% от тях съветите на експертите са се оказали решаващи за избора на образование. С най-много заминали..

публикувано на 01.10.24 в 15:47

Откриха академичната 2024/2025 година в БСУ

Стотиците първокурсници, които прекрачиха прага на Бургаския свободен университет, бяха посрещнати в аулата на висшето учебно заведение. Над 1 200 са новозаписаните студенти в 10 бакалавърски, 42 магистърски и 8 докторски програми. БСУ отбелязва най-висок ръст в броя на чуждестранните студенти. В момента в БСУ се обучават над 130..

публикувано на 30.09.24 в 13:02
БСУ

БСУ открива академичната година днес

 Бургаският свободен университет ще открие в 10 часа новата академична 2024-2025 година.   Церемониите ще бъдат по Центрове, както следва: Център по хуманитарни науки – 10 часа, аула на БСУ; Център по юридически науки – 10.30 часа, зала 110; Център по информатика и технически науки – 11.00 часа, зала 207; Център по икономически и..

публикувано на 30.09.24 в 09:14

Кампанията“Отговорни в училище“ се открива днес в Бургас

Втората кампания“Отговорни в училище“ ще бъде открита днес с щафетно бягане в центъра на Бургас. Тя обединява родители, ученици, учители и институции, за да бъде създадена по-добра училищна среда, обясни инициаторът на акцията и основател на фондация“Оставам тук“ Румяна Гюркан в предаването "Булевард Демокрация". "В кроса ще се включат..

обновено на 29.09.24 в 08:31

Бургас е домакин на технологична конференция за изкуствения интелект

Бургас е домакин на технологична конференция, на която ще се обсъди бъдещето на изкуствения интелект и неговото въздействие върху бизнеса и обществото. Тазгодишното издание на Burgas Digital ще се проведе Central Park – Бургас и поставя акцент върху приложението на изкуствения интелект в различни индустрии, както и възможностите за финансиране и развитие..

публикувано на 27.09.24 в 13:24

Английската гимназия в Бургас гради "умен покрив" с благотворителен концерт

Бургаска английска гимназия „Гео Милев“ стартира  проект за изграждане на фотоволтаична централа с пермакултурна градина на част от покрива на училището. Инициативата е наречена  „Умен покрив за бъдеще". Сред съмишлениците на идеята са областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова и кметът на града Димитър Николов. Високите температури в..

публикувано на 25.09.24 в 14:44

Два нови факултета ще бъдат обособени в университет "Проф.д-р Асен Златаров" в Бургас

Обособяването на два нови факултета и разкриването на квалификационни курсове ще бъде една от целите на ръководството на  университет „Проф д-р Асен Златаров“ тази академична година. Тя беше открита днес с шествие и представяне на обновени корпуси на учебното заведение. Студентите са над 3700.  Увеличават се желаещите да учат в нашия..

публикувано на 24.09.24 в 13:15