Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕБВР и Министерство на икономиката организират голям бизнес форум в Бургас

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в партньорство с Министерството на икономиката и Община Бургас, организира информационен форум на тема "Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме експерти и ноу-хау". Той ще се проведе в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино" на 7 март 2019 г., с начало в 10:00 ч.

За участие са поканени представители на всички малки и средни компании от Бургас и региона. Целта на форума е те да се запознаят с възможностите, които дава програмата "Подкрепа за малкия бизнес" на ЕБВР. Чрез нея фирмите могат да търсят и получат експертна помощ за развитие и растеж в различни области, като стратегия, маркетинг, финансов мениджмънт, енергийна ефективност и др.

"За година програмата е подкрепила реализацията на 25 проекта, почти толкова очакват одобрение. По-голяма част от реализираните проекти са в София, затова организираме информационни форуми в страната, да могат повече фирми да научат за програмата и да се възползват от възможностите, които тя дава", съобщи мениджърът на програмата за България Мирослав Стоянов.

Предприемачи, завършили успешно проект по програмата, ще споделят личния си опит от процеса на кандидатстване, одобрение и изпълнение по време на форума. Екипът, който управлява програмата "Подкрепа за малкия бизнес" на ЕБВР, ще даде практически съвети и напътствия за успешно участие.

Представители на Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия ще запознаят присъстващите с мерките за подпомагане на малкия бизнес и възможностите, които предоставя Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020".  

Община Бургас ще представи своята политика за насърчаване на предприемачеството.

Представители на бизнеса от Бургас и региона ще имат възможност да разкажат за предизвикателствата, които срещат в ежедневието си и да потърсят диалог с институциите, от които зависи решаването на проблемите им.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мартин Дановски

Финансовото министерство подготвя бюджет с дефицит до 3%

Финансовото министерство подготвя бюджет с дефицит до 3% на начислена основа, потвърди зам.-министър Мартин Дановски. Това е ключов показател от критериите по договора от Маастрихт, необходими за влизането на страната ни в еврозоната.  На въпрос на БНР дали вече има яснота по основните параметри на финансовата рамка за догодина като размер на дълга,..

публикувано на 26.09.24 в 16:32
Зам.-министърът на транспорта К.д.п. Живко Петров

За над 2 млн. лева се модернизира пристанището в Бургас

Два милиона лева са вложени в модернизацията на инфраструктурата на терминали „Бургас Изток 2“ и „Бургас Запад“ на пристанището. Проектът е съфинансиран по Механизма за свързване на Европа (МСЕ), сектор „Транспорт.  Това стана ясно на среща в Международния конгресен център с участието на  заместник-министърът на транспорта К.д.п. Живко Петров и кметът..

публикувано на 26.09.24 в 16:09

Увеличиха туристическия данък в община Несебър

Хотелиери и къщи за гости в община Несебър ще плащат по-висок туристически данък. Увеличението е с 20 стотинки на нощувка и бе гласувано от общинския съвет в града. От бранша смятат, че на този етап ставките не трябва да се вдигат.  Общинската администрация първоначално поиска по-драстично поскъпване , но в зала коригира докладната..

обновено на 26.09.24 в 15:08

Форум за социално предприемачество ще се проведе в Бургас

Форум за социално предприемачество и стартиране на собствен бизнес в България ще се проведе утре, 27 септември в Бургас. В него могат да участват  всички български граждани и бежанците, живеещи на територията на страната. Той се организира от Кариерния център на Фондация „Благотворителна католическа организация Каритас Витания” в..

публикувано на 26.09.24 в 12:30

Защита на авторските права е едно от основните предизвикателства пред травъл блогърите

Защита на авторските права е едно от основните предизвикателства и задачи пред травъл блогърите у нас. 36-ма са членовете на едноименната асоциация, която се бори с това. Според Елена Иванова, коятя е блогър автор на "Друми с думи" и учредител, въпреки че има закон за авторското право проблемът стои на дневен ред и сега.  "Имаме много големи проблеми..

публикувано на 26.09.24 в 11:10

Бързи зарядни станции за електрически автомобили ще изградят в к-с"Славейков" в Бургас

Бързи зарядни станции за електрически автомобили ще бъдат изградени в к-с"Славейков". Предложението на общинската администрация бе одобрено днес от общинските съветници. Проектът е пилотен за страната и морския град ще бъде първият, който ще реализира такива обекти. Идеята е на „ЕСО Чардж“ЕАД, който ще постави  публично достъпни зарядни точки..

публикувано на 25.09.24 в 16:54

КНСБ иска ръст на бюджетните заплати с 10% през следващата година

За ръст на бюджетните заплати с 10% през следващата година настояват от КНСБ, за целта ще са необходими допълнителни 1,8 милиарда лева.  Президентът на синдиката Пламен Димитров настоя за спешно въвеждане на "заплата за издръжка", свързана с нивото на заплащане, което е необходимо, за да се осигури достоен стандарт на живот на работниците и техните..

публикувано на 25.09.24 в 15:19