Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна кандидатстудентската борса в Бургас

За 25-ти пореден път в Бургас беше открита кандидатстудентска борса. Тя е във фоайето на Младежки културен център. В нея два последователни дни се включват 17 от най-престижните български университети, каза доц.Борислав Попов, член на Управителния съвет на сдружение „Кандидатстудентска борса"

"В духа на добрата традиция и тази година най-добрите висши училища ще дадат възможност на зрелостниците в Бургас и региона да направят информиран избор на всички специалности и възможности за обучение. Тази година обръщаме внимание на два основни проблема - липса на човешки ресурси, които се търсят и вторият е, че висшите училища още не са се научили да се адаптират към подготовката на такива кадри, които са нужни на бизнеса", посочи доц.Попов. 

В момента борсата прави проучване на всички икономически региони. Изготвя се бизнес профил. На тази база става ясно какви кадри трябва да се обучават. Борсата продължава днес до 17:00 часа. А утре отваря врати за времето между 9:00 и 14:00 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 300 абсолвенти от БСУ получиха тържествено своите дипломи

Над 300 абсолвенти на Бургаския свободен университет получиха своите дипломи на официална церемония в атриума на висшето училище. Завършилите студенти са от 14 бакалавърски специалности и 28 магистърски програми. Сред тях бяха и сестрите Тереза и Сияна Трифонова, които вече имат придобита специалност „Психология“.   „Ще опитаме да се..

публикувано на 23.05.24 в 12:53

Директори и учители от Бургас ще бъдат удостоени с наградата "Неофит Рилски"

На тържествена церемония началникът на Регионалното управление на образованието – Бургас Петя Петрова ще удостои четирима директори, двама заместник-директори и десет учители от област Бургас с почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката. Събитието ще се състои днес от 16.00 часа в сградата на РУО – Бургас. Признание..

публикувано на 23.05.24 в 07:30

В Бургас строят модерна сграда за нов Факултет по фармация

В Бургас ще бъде разкрит нов Факултет по Фармация към Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Той ще се помещава в изцяло нова модерна сграда, която с прилежащите площи ще се простира на 153 декара в близост до Медицинския факултет на ВУЗ-а. Днес именно там бе представен архитектурният проект за изграждането на новия факултет. На..

публикувано на 22.05.24 в 17:44

86 бургаски учители бяха отличени от община Бургас

86 учители от бургаски детски градини и училища бяха отличени днес от община Бургас. За първи път награди получиха и работещи в детските ясли. Бургаският изпълнител Стефан Илчев бе водещ на събитието и поздрави учителската общност като изпълни „Върви, народе възродени“. Сред присъстващите се  оказаха и двама негови любими учители-..

обновено на 22.05.24 в 16:20
Министър Галин Цоков говори пред медиите в Министерския съвет. Вдясно от него е председателят на Съвета на ректорите проф. Миглена Темелкова.

Увеличават заплатите на всички преподавателите с по 290 лева

С 290 лева ще се увеличи заплата на всеки представител на преподавателския състав в  държавните висши училища, съобщи Министерството на образованието и науката след среща между министъра проф. Галин Цоков, представители на синдикатите и на Съвета на ректорите. Миналата седмица МОН преведе по сметките на университетите 39 милиона лева от бюджета,..

публикувано на 21.05.24 в 19:08

Нов творчески полет на клуб "За хвърчащите хора"

"Това са талантливи деца. Чувам една нова поезия. Една огромна надежда сте". С тези думи известният бургаски режисьор, драматург, поет и преподавател  Симеон Димитров се обърна към представителите на клуб "За хвърчащите хора". Те представиха петия брой на създаденото от тях списание " За хвърчащите хора" в новата библиотека...

обновено на 21.05.24 в 19:02

Сигнали на зрелостници и от Ямбол за лош запис на матурата по английски

Зрелостници и от Ямбол подадоха оплаквания в Регионалното управление на образованието за проблеми при полагането и на втория зрелостен изпит. Учениците се оплакаха, че по английски език записът е бил лош и неразбираем.  Четири жалби след матурата по английски в Бургас (обновена) Днес Георги и Светлан от езиковата гимназия официално входираха..

публикувано на 21.05.24 в 17:03