Десети юбилеен DIVING FEST започва от днес в Ахтопол. През четирите дни предстоят конкурси за подводна фотография, състезания за харпунджии с „Най-голяма отстреляна риба“. екоакция и дори конкурс за рибена чорба.
В рамките на 4 дни любителите на подводното гмуркане, харпунджии и изобщо тези, на които им е достатъчно да се гмуркат и без водолазна екипировка, само с шнорхел и плавници могат да се възползват от дайвинг феста, който започва в Ахтопол и ще продължи до неделя включително. Това обясни Йонко Димитров:
"На поредния DIVING FEST, както и през други години ядрото около което организираме това събитие е един конкурс по подводна фотография.Край него класирането на тези снимки става чрез всички посетители на феста, които гласуват и излъчваме победителите. Това го правим за десета поредна година. Спомням си, че през първата година - 2010-та имаше много противоречиви мнения, правихме го в Китен, тази година сме в Ахтопол. Имаме и конкурс за рибена чорба, а самото събитие има за цел да популяризираме този вид спорт", обясни той.
В крайна сметка това е удоволствие за всички, които го практикуват, твърди Йонко Димитров:
"Посещаемостта е една постоянна маса около 150 души, които идват през годините. Има и такива, които вече не са в страната, но идват нови хора. Ставал е вече традиционен, правим го за десети път, като всяка година се чудим дали да има и следващо издание, и така го правим за пореден път. Организираме и стрелба по подводна цел, за най-голяма отстреляна риба, имаме и конкурс за рибена чорба...Имаме и една весела част в програмата, тя е в края на всеки ден от дайвинг феста, имаме и една музикално група от Бургас..."
Който прояви желание може и да попее на присъстващите, допълни още Йонко Димитров и обобщи така:
„Като цяло е доста весело“
Чуйте повече в репортажа:
За първи път България ще бъде домакин на „Селекция Совиньон“. Той е част от възникналия в Брюксел преди 30 години световен винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles. Догодина Бургас ще събере 1 300 мостри от сорта совиньон блан от цял свят, които ще бъдат оценявани от експерти в сомелиерството. На пресконференция в общината бяха..
Коледа е време на топлина, уют и споделени моменти. Това е сезонът, в който забравяме за натовареното ежедневие и се обръщаме към най-близките си хора с обич и внимание. И какъв по-добър начин да изразим тази обич от добре подбран коледен подарък? Но зад всеки красиво опакован дар се крие нещо повече от материална стойност – това е символ на..
Най-чаканите и желани гости посрещнаха в Болярово. По покана на общинското ръководство, в града чак от Лапландия пристигнаха Дядо Коледа , Снежанка и джуджетата. Пред тях децата от детските заведения и училищата в пограничната община със стихчета, песни и танци показаха колко старателни са били и как напълно заслужават подготвените от джуджетата..
Знаете ли, че малко парченце от кост на човек, живял преди хиляди години, може да ни каже повече за нашата история, отколкото хиляди материални артефакти? Добре дошли в странния свят на палеогенетиката, където авангардната ДНК наука се среща с археологията, за да пренапише разбирането ни за човешката история. Палеогенетиката дава отговори..
Пол и Реми Хогарт, които създават скулптури от пясък ще изненадат бургазлии с творба посветена на Коледа. Тя е озаглавена „Пясъчно Рождество в Бургас“. В нея ще бъдат изобразени св. Богородица, Йосиф и бебето Исус в православен стил. Пясъчната скулптура ще бъде изработена на площад „Атанас Сиреков“ пред сградата на Община Бургас. Пол и..
" Операция: Плюшено мече" ще зарадва с желани коледни подаръци деца и младежи в неравностойно положение в цялата страна за 17 - та поредна година. Благодарение на дарители са изпълнени 11 865 желания. В Бургаска област те са 759, на деца и младежи от кризисни центрове, защитени жилища, центрове за настаняване от семеен тип, домове за хора с..
23-годишният Венцислав Драчев спечели конкурса „Мистър Бургас“. Това е първият подобен конкурс, които се проведе в морския град. Събитието беше на 22 ноември. Негов организатор бе модната агенция на Ваня Маринова, която и лицензиант на конкурса. "Събитието протече много приятно и забавно, премина в спокойна атмосфера в три тура. Участваха 10..
За първи път България ще бъде домакин на „Селекция Совиньон“. Той е част от възникналия в Брюксел преди 30 години световен винен конкурс Concours..
Коледа е време на топлина, уют и споделени моменти. Това е сезонът, в който забравяме за натовареното ежедневие и се обръщаме към най-близките си..