Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"The Sun": България е с най-евтината пиячка

Снимка: архив

Със заглавие „България има най-евтината пиячка през това лято“, британският таблоид „Сън“ рекламира страната ни и конкретно – „Слънчев бряг“ като туристическа дестинация.

Вестникът пояснява, че курортът е точното място за млади жители на Острова, които търсят „алкохолна почивка“.

Медията сравнява цените на напитките в редица известни курорти и уточнява, че в страната ни е най-евтино, бутилка бира е само 72 пенса.

„Сън“ призовава англичаните да избягват Франция, защото пивото там е много по-скъпо.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ямбол посреща Великден с три уникални триметрови яйца, изработени от хиляди цветя

В навечерието на Великден, централната градска част на Ямбол е празнично украсена. Тази година традиционното оформление е обогатено с нов елемент – триметрово яйце, изработено изцяло от декоративни цветя. С това големите уникални цветни яйца в Ямбол вече са три, които са изработени с изключително внимание и майсторство. Всяко от тях впечатлява със..

публикувано на 03.05.24 в 14:00
Златина Колева - вляво и ТШ

Айтоски танцьори ще представят страната ни на световно първенство в Чехия

Танцова школа „Тиара“ спечелиха четири квоти за световното първенство по танци Dance World Cup в Прага, Чехия. На квалификационния кръг в София те са представили пет танца, като четири от тях са успели да спечелят квоти. Ръководителят на школата в Айтос Златина Колева посочи: „Условията бяха съответния танц да събере..

обновено на 03.05.24 в 13:17

Багрилница за великденски яйца се проведе в центъра на Бургас

Багрилница на великденски яйца се проведе на Велики Четвъртък до Часовника в Бургас. Жените от пенсионерския клуб и читалище „Васил Левски“ в кв. Горно Езерово показаха как са се боядисвали в миналото яйцата с естествени материали. Традиция за християните по цял свят е боядисването на яйца. Прието е обичаят да се състои на..

публикувано на 02.05.24 в 15:02

Иван Звездев приготвя в Бургас морски ястия за Летния Никулден

Летният Никулден ще бъде отбелязан за първи път в Бургас на 9 май, информират от Общината. Популярният майстор готвач Иван Звездев ще приготви морски ястия за всички, които се включат в празника. На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта, от която ще бъдат раздадени 1 400 порции безплатно на присъстващите. Другият..

публикувано на 02.05.24 в 11:21

На 4 май се открива новият мотосезон в Бургас

В Бургас на 4 май, в 11 часа предстои да бъде даден старт на новия мотосезон тази година. Мястото за това е Морската гара. Това каза пред БНР Бургас Румен Люцканов, от Hooligans MC Burgas Като организатори на това зрелищно събитие Румен Люцканов  сподели, че ще има много атракции, с най-големия отбор по стънт и дрифт шоу в България - Extreme..

публикувано на 01.05.24 в 16:32

Магдалена Русева изработва прекрасна великденска украса

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 28.04.24 в 17:30

Виолета Пефтичева с нова фотосесия, като Круела Де Вил

Популярният бургаски фотограф Виолета Пефтичева изненада с нова артистична фотосесия. Този път младата дама влезе в ролята на Круела Де Вил - страшната любителка на модата от 101 далматинци на Дисни. Споделя, че го прави, за да провокира себе си в светлина, в  която трудно би могъл да я види някой.   „Благодарение на операцията, която..

публикувано на 28.04.24 в 13:00