Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Визата на арменския свещеник в Бургас няма да бъде подновена

Снимка: sputnik.bg

Визата на арменския свещеник в Бургас Бохос Микаелян няма да бъде подновена. Това заяви категорично пред БНР-Бургас председателят на Епархийския съвет Антраник Шикариян. Той не потвърди, че причината за това е отказът на Бохос да подпише уставът, обявен за неканоничен от Ереван, а посочи:

„В никакъв случай не приемам, че затова аз и някой друг от състава на Епарийския съвет трябва да има виновен затова, че не издаваме това писмо. В България има 13 енории. Нашият ангажимент е, че ние трябва да осигурим свещенослужението във всички. Енориите (бургаската – б.а.) са и Сливен и Ямбол. Той не е ходил, от декември месец, не е посещавал“

Поискали сме Бохос Микаелян да бъде заменен с друг свещеник, посочи Антраник Шикариян.

Цялото интервю с него можете да чуете в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха реставрираната къща музей на Добри Чинтулов в Сливен

Къщата музей „Добри Чинтулов“ беше открита с официална церемония след реставрационните дейности предприети от община Сливен. Реставрацията е част от Интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в града. Проектът представлява една от най-мащабните инициативи на общината през последните години за..

публикувано на 25.10.24 в 15:07

Ремонтират Археологическия музей в Бургас с пари от Министерството на културата

Проект за изготвяне на цялостен ремонт на сградата на Археологическия музей в Бургас е одобрен за финансиране от Министерството на културата. Планира се да се проектира цялостен ремонт на покрива, фасадите и вътрешните помещения на сградата; да се съборят старите фондохранилища на музея и се построят нови, да се обособи офис-сграда и музейно кафене в..

публикувано на 25.10.24 в 12:23

Превръщат старата градина в кв "Черно море" в модерен детски дом

Превръщат старата детска градина в кв Черно море в модерен детски дом. Такава идея има община Бургас, а общинските съветници от постоянната Комисия по образование и вероизповедания към Общинския съвет я приеха единодушно. Сградата в момента е опасна и не отговаря на сеизмичните норми и стандарти, но не се предвижда да се събаря непълно, а ще се..

публикувано на 25.10.24 в 11:00

Авария спря топлата вода в част от к-с "Славейков"

Без топла вода са част от абонатите на „Топлофикация“ в бургаския комплекс „Славейков“, съобщиха за БНР Бургас от дружеството. Причината е авария. Топлоподаването е спряно от снощи в някои от блоковете, намиращи се в началото на комплекса. То ще бъде възстановено веднага след отстраняването на аварията, уточниха от бургаската топлофикация.

публикувано на 25.10.24 в 08:49

Малко Търново празнува Освобождението си

111 години от Освобождението на Малко Търново и Странджанския край ще бъдат отбелязани днес, 25 октомври с празнична програма. На този ден по традиция малкотърновци отдават почитта си към загиналите за свобода. В 11.00 ч. на площад „Преображение“ в Малко Търново ще започне тържествената церемония, която ще включва издигане на националния..

публикувано на 25.10.24 в 08:00

Празникът на тиквата в Бургас с поглед към полезните свойства на "царицата на есента"

Тиквеник, мъфини с тиква и други подобни кулинарни изкушения бяха част от празника, посветен на най-популярния есенен плод, организиран в централния пазар в Бургас. Посетителите имаха възможност да си направят селфи с тиква, както и да опитат различни тиквени специалитети. Царицата на есента, както е наричана често тиквата, е..

публикувано на 24.10.24 в 17:48
Ивайло Иванов

Увеличават целевата помощ за отопление догодина

С 21% ще бъдат увеличени средствата за целевата помощ за отопление през следващата година, съобщи в ямболското село Скалица социалният министър Ивайло Иванов и напомни, че крайният срок за подаването на заявления за отпускане на средства този сезон приключва на 31 октомври.  В момента отпусканата от държавата сума за отопление  е близо 554 лева, а..

публикувано на 24.10.24 в 16:41