Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 9 ноември

Снимка: скрийншот/megdani.com

Може ли един танзаниец да е повече българин и от някои родени в България. Едно любопитно видео, на сайта megdani.com, ни среща с Кили Малиса от Танзания. Всъщност, той се казва Кетубо, но му викат „Кили“ от Килиманджаро. Кили живеел във Велики Преслав и членува в клуб „Традиция“, които правят исторически възстановки. Казва, че харесва в българите това, че се забавляват. А не разбира това, че не са единни. В Танзания има 149 племена, но ние сме единни и когато трябва – говорим на един език, споделя Кили от Велики Преслав. И се впечатлява как успяваме да оцелеем. Ние също. Само дано някога стигнем… танзанийците.

Това е предаването „Булевард Демокрация“ – до 18, с мен – Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – анализ на изборите в област Бургас. След като чухме този на ГЕРБ, след минути наш гост ще е областния председател на БСП Стойко Танков

-  Общинският съветник Бенчо Бенчев се изправи днес пред съда по обвинения в укривателство на Митьо Очите и държане на оръжие

-  И още - с 32 % е увеличена квотата за риболов на калкан през следващата година  за България и Румъния

-  НАП организира първия от поредица семинари в Бургас, заради сроковете, които изтичат по спорната наредба 18. Тя предизвика масова съпротива, тъй като налага на  търговците да въведат и да  използват само лицензирания софтуер на приходната агенция.

-  В навечерието на 10 ноември – коментар за събитията у нас от един англичанин – Кристофър Бъкстон

-  В рубриката „25 кадър“ – нещо за полицаи, нещо на български, нещо с кечисти и нещо от Стивън Кинг.

-  И днес – спорт, култура, вълненията на хората от социалните мрежи. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат друг управител на общинската фирма "Гробищни паркове" в Сливен

Удължаването на договора на управителя на общинската фирма „Гробищни паркове" в Сливен от Общинския съвет с още три години, доведе до недоволството на част от траурните агенции в града. От трибуната на Общинския съвет Христо Кабранов, управител на агенция обяви, че гробищните паркове са в лошо инфраструктурно състояние, служителите правят своеволия и,..

публикувано на 23.05.24 в 18:23
снимката е илюстративна

Съветниците дадоха имена на две улици в Сливен

Две улици в Сливен ще носят имената „Шести артилерийски полк“ и „Мари Кюри“. Това реши Общинския съвет днес на редовното си заседание. Приета бе и поредната актуализация на бюджета, като средствата от него отидат за неотложни разходи за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, придобиване на стопански инвентар, благоустрояване на райони в няколко квартала..

публикувано на 23.05.24 в 18:19

Ето кой проект спечели конкурса за издигането на кръст в Созопол

Проектът на арх. Кирил Арнаудов спечели конкурса „Монумент християнски кръст и парково пространство около него в гр. Созопол“, организиран от сдружение с нестопанска цел „2600 години Созопол“. Мястото – лесопарк „Санта Марина“ е одобрено от Общинския съвет в Созопол и благословено от Сливенския митрополит . „Това е най-силният символ на..

публикувано на 23.05.24 в 18:11

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12