Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Булевард Демокрация на 28 ноември

Темите в "Булевард Демокрация" на 28 ноември:

Общинският здравен фонд в Бургас подпомага пациенти с консумативи,  които не се заплащат от здравната каса. Кой може да ползва тези средства и как, ще ни разкаже Елена Димитрова

В края на годината какво бе обновено в Бургас и региона с европейски средства, репортаж на Стефка Бакърджиева.

Наближават най-светлите и вълнуващи  празници  в годината и морските общини усилено се подготвят за тях, как ще посрещне тази година Коледа Созопол ще чуем от Теодора Свиридова.

Актуалните свободни места в бургаското бюро по труда ще ви представим минути преди 18 часа

И днес коментарът на деня, любопитното от социалните мрежи, спорт ,културният афиш и трафик информация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Видинският митрополит Даниил е новият български патриарх (ОБНОВЕНА)

"Да пазим православната вяра, тя ни води към Бога", заяви новоизбраният българки патриарх Даниил. Митрополит Йосиф връчи патриаршеския жезъл на новия български патриарх Даниил. „Той е Достоен!“, заяви митрополитът на САЩ, Канада и Австралия. Жезълът е същият, който е връчен на българския патриарх Кирил през 1953 г., когато е..

обновено на 30.06.24 в 16:39

Климатичните промени виновни и за мъртвото вълнение през юни

Опасно, с мъртво вълнение и необичаен за юни сологан, е морето през последната седмица на месеца. Причина за това са климатичните промени - коментира старши спасителят на Северния плаж в Бургас Петър Русев. След като само в една седмица се удавиха двама души след скок от моста той даде съвети на почиващите как да плажуват безопасно: "Пет дни имаше..

публикувано на 30.06.24 в 15:20

Балотаж между митрополитите Григорий и Даниил

На балотаж между Врачанския митрополит Григорий и Видинския митрополит Даниил ще бъде избран новият български патриарх, показа преброяването на бюлетините на делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор в София, предаде БТА. Резултатите от гласуването съобщи наместник-председателят на Светия синод - Врачанският митрополит..

публикувано на 30.06.24 в 11:15

140 делегати избират български патриарх

Новият български патриарх ще бъде избран днес от четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор, който започва от рано сутринта. Гласуването трябва да приключи на обяд, а в 14.30 часа се очаква да бъде обявено името на новия глава на Българската православна църква. След това той ще бъде въдворен като патриарх с тържествена..

публикувано на 30.06.24 в 07:39

Петровден е

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители. Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят послания, в които се разясняват християнските ценности и правилата на църковния живот. "Църквата..

публикувано на 29.06.24 в 10:07

Крайморие празнува днес

Община Бургас и Народно читалище „Петър Янев 1939“ ви канят на празника на квартал „Крайморие“.  Веселбата ще започне в 10.30 ч. на плажа в „Крайморие“ с посрещане на самия морски бог Нептун! Ще има спортни занимания, много игри и плажни забавления. От 19.30 ч. заповядайте на празничен концерт на лодкостоянката, където ще пеем с Преслава..

публикувано на 29.06.24 в 08:44

Иван Гюлев: Най-натоварени са сега входовете и изходите на Бургас

Бургас се включи с различни инициативи за поредна година в отбелязването на Националния ден за безопасност на движението по пътищата. През 2023-та, в страната са станали 6989 ПТП с 525 загинали и близо 9100 ранени. Две трети от тях са в населени места. От всички смъртни случаи 96 са на пешеходци. Началникът на отдел "Пътна безопасност" в Община..

публикувано на 29.06.24 в 09:00