Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Морски знаци" с преференциални цени на Никулден

Общинско предприятие "Морски знаци" ще предлага своята продукция на преференциални цени на празника на Бургас. Техните ръчно изработени подаръци могат да се открият на площад "Тройката" и в туристическия информационен център до Часовника.

В общинското социално предприятие работят хора с ниска степен на различни увреждания, които създават с любов прекрасни играчки и сувенири.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ченгене скеле

От Ченгене скеле: Политиците или рибарите лъжат повече?

В южните части на Бургаския залив има местност, където морето се врязва между тръстиките край малка рекичка. Това е "Циганският залив". Името е старо и носи спомена за годините, когато на това място са се разтоварвали кораби с въглища. Това място сега е рибарското селище Ченгене скеле. То води началото си от седемдесетте години на ХХ век,..

публикувано на 24.06.24 в 12:02

Студентите от специалност „Моден дизайн“ показаха креативност и артистичност

Артистични и провокативни облекла представиха студенти от специалност „Моден дизайн“ към бургаския филиал на художествената академия. Проектът „Мода без граници“ показа нетрадиционния подход на младите хора към модата и наученото в академията – преплитане на материи, асиметрични форми и специални техники. За годишното модно ревю разказва един от..

публикувано на 24.06.24 в 11:27

Палеофест ще се проведе в Бургас следващия уикенд

От 28 до 30 юни Бургас става център на палеонтологията в България. Националният природонаучен музей при БАН, Регионалният исторически музей в Бургас и Община Бургас са организаторите на първия по рода си научен фестивал – ПАЛЕОФЕСТ.  Това събитие ще запознае широката публика с чудесата на палеонтологичната наука и най-новите открития със световно..

публикувано на 23.06.24 в 12:37

Велизара Карайотова, която не си поставя граници в модата

15-годишната Велизара Карайотова от Бургас спечели първо място на състезанието „Ревю в кутия“. В проекта на Асоциацията на българските модни дизайнери се включиха 150 ученици и студенти от цялата страна. Велизара е най-малката участничка в конкурса. Именно поради тази причина, наградата която спечели - участие в курс по моден дизайн в..

обновено на 23.06.24 в 11:08
архив

Канят на Яньовден в странджанското село Стоилово

По стара традиция и тази година ще бъде отбелязан Еньовден в Странджа. В региона празникът се нарича Яньовден. Програмата ще е в два дни - 23 и 24 юни и ще се проведе в местността „Чадъра“ над село Стоилово, съобщи Мария Патронова, ръководител на дирекция „Култура, образование и спорт":  "Програмата ще започне в неделя, 23 юни от..

обновено на 23.06.24 в 06:56

Юристи ще изнесат концерт в Бургас

Юристи ще изнесат концерт тази вечер в зала "Георги Баев" на Културен център „Морското казино“ в Бургас. В него ще вземе участие струнният оркестър към Културния дом на Съюза на юристите в България.  Оркестърът е носител на "Златна лира " - 2000 г. и на "Кристално огърлие" – 2020 г на СБМТД.  Диригент е Веселин Байчев, носител на награда "Златен век"..

публикувано на 22.06.24 в 14:25

Арт работилница за децата в Етнографски музей - Бургас

„Усмихнати 8мици“ канят всички деца на поредната арт работилница на 30 юни (неделя) от 10.00 ч., съобщи Община Бургас.  След интереса към предишните ателиета на открито, родители и деца отново ще имат възможността да се забавляват заедно, чрез творчески занимания в прохладния двор на Етно кафене и музей.  В последния ден на юни ще ви очакват и..

публикувано на 21.06.24 в 12:17