Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски брейкъри с отличия от Солун

Бургаските брейкъри "The Next Crew", с ръководител Христо Андонов (а.к.а. Ицо Черния), се завърнаха от 15-то издание на Street Dance Festival "Battle Of The Best Thessaloniki". Турнирът се проведе на 7 декември 2019 г. в университета "Аристотел", град Солун, Гърция. В него взеха участие танцьори от Гърция, България, Турция, Полша, Израел и др.

В битките по двойки до 14-годишна възраст B-girl Firebird (Пламена Георгиева) и B-boy BeaZt (Константин Шарапчиев) спечелиха първо място в надпреварата. Те се срещнаха на полуфинала със съотборниците си B-boy Centorion (Цветан Данов) и B-boy ETG (Емил Караганев). Бургаска победа има и във възрастовата надпревара от 15 до 18 години. Там 1-во място спечели двойката B-boy BigBO (Божидар Пехливанов) и B-boy Zoolender (Никола Янакиев), а втори се наредиха B-boy Kiddo (Диан Колев) и B-boy MC Fly (Марко Маджаров).

Изпълненията на участниците бяха оценявани от световноизвестните съдии - японският световен шампион по брейк денс B-boy Issei Hori, многократният шампион на Гърция B-boy Onel и B-boy Pyro, също от Гърция.

Популярните танцьори - братята Zacc & Kerrie Milne от Ирландия, които се считат за най-горещите улични хореографи в Европа в момента, и известната танцьорка/модел Леа Нинджа (Lea Ninja) от Франция, член на екипа на Voguing House Of Ninja, бяха жури на другите стилове и дадоха танцови семинари на всички заинтересовани.

"The Next Crew" печелят стрийт денс фестивала за трети път във възрастовата граница до 14 години. Тази година те за първи път спечелиха призово място и във възрастовата надпревара от 15 до 18 години. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Изгрев парк фест" се завръща в четвъртък за седми път

За седма година паркът на к-с Изгрев ще бъде център на забавление, спорт и образователни инициативи, посветени на разделно събиране на биоразградими отпадъци. На 6 юни ще се проведе "Изгрев парк фест". В него участие ще вземат над 200 участници от ДГ „Веселушко”, ДГ „Звездица-Зорница”, ДГ „Здравец”, ДГ ”Изгрев”, ОУ „Георги Бенковски”, ОУ „Св. Климент..

публикувано на 04.06.24 в 13:51
“Кор Кароли“ във Военноморския музей във Варна. На малката снимка: Кап. Георги Георгиев на борда на яхтата

94 години от рождението на първия българин, обиколил света с яхта

Отбелязваме 94 години от рождението на капитан Георги Георгиев - първият българин, обиколил света с яхта. Бъдещият легендарен капитан Георги Георгиев е син на армейски офицер от Ботевград. Службата изисква честото местене на бащата от гарнизон в гарнизон. Това е причината Георги да е роден в Кърджали. Годината е 1930-а. Едно от следващите..

публикувано на 04.06.24 в 13:29

Кремена Иванова изработва играчки и сувенири с 3D принтиране

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 02.06.24 в 17:30

Burgas Summer Trends 2024 се задава с класни дизайнери и популярни водещи

Задава се Burgas Summer Trends 2024! Второто издание на успешното дефиле в Морската градина на града предстои този юни.  Тече трескава подготовка за събитието, като за всеки детайл се грижи организаторът на ивента Ваня Кирова – Маринова, познато в Бургас лице и двигател на десетки успешни и интересни мероприятия с различна насоченост.  Очакват се..

публикувано на 02.06.24 в 09:53

платена публикация
Най-новите продукти на LG и извънгаранционен сервиз в центъра на Бургас

Бургас е последната спирка от кампанията "Животът е хубав с LG - навсякъде и по всяко време". Караваната на LG е разположена на емблематичния площад "Тройката" в центъра на града. Всеки бургазлия може да се възползва от безплатен ремонт за своите уреди, които са закупени след 1 януари 2019 г., дори и гаранцията да е изтекла. Това издаде Ралица..

публикувано на 01.06.24 в 12:12

Деси Димитрова, "Мисис Бургас 2024" : Нека помогнем да се роди нов живот!

"Мисис Бургас 2024" Десислава Димитрова организира благотворителна кампания „Нов живот“. Тя ще се проведе днес и ще включва забавления за деца и благотворителни базари на 4 локации. Целта е със събраните средства да бъдат подкрепени семейства с репродуктивни проблеми.  Събитието е организирано от „Мисис Бургас“ в партньорство с Мола в к-с..

обновено на 01.06.24 в 10:11

Криси Дончева и Арти пред "Детско царство"

Най-голямата победа в живота ни е детето. Това признаха певицата Кристина Дончева и нейната половинка инфлуенсъра Артьом Анатолиевич-Арти. Пред водещите на 2 юни Григор и Атанасия Петрова те разказаха, че преди дни са били на  бала, организиран от президента Румен Радев за завършващи абитуриенти от домове. "Беше прекрасен..

публикувано на 31.05.24 в 13:44