Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР - Бургас и РИМ - Бургас със съвместна инициатива:

Над 4 хиляди лева са събрани в кампанията "Спаси икона" за месец

Сумата ще стигне за възстановяването на 3 от 7 -те големи "царски" икони

| обновено на 20.12.19 в 10:10


Над 4 хиляди лева са събрани до момента в кампанията „Спаси икона“, която БНР - Бургас провежда съвестно с Регионалния исторически музей. Целта ни е да съберем средства за реставрацията на 7 големи икони, които са част от експонатите в музея. 

Сумите дарени до момента са от индивидуални дарители, като повечето от тях са пожелали да останат анонимни. Най – голямото дарение е от 2 хиляди лева, съобщи Радовеста Стюарт, "връзки с обществеността" в Бургаския музей:

"Точната сума е 4 200 лева към днешния ден, дарителите са повече от 10. Те участват с различни суми, но това не е от толкова голямо значение, защото е важно, че те отделят и даряват безвъзмездно средства за възстановяването на прекрасните шедьоври на християнското изкуство. Благодарим от сърце! "   

Със събраните средства до момента  ще могат да бъдат възстановени 3 от иконите. Очакванията са те да бъдат реставрирани през следваща година и след това ще бъдат представени в иконната зала на Историческия музей.

Кампанията "Спаси икона" продължава! Ако и вие искате да се включите в нея, може да научите повече на интернет и фейсбук страниците на БНР - Бургас. 

повече може да чуете в звуковия файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12

Благотворителен книжен базар в Несебър набира средства за лечението на Петър Златинов

Благотворителен книжен базар се провежда днес в средно училище „Любен Каравелов“ в Несебър.  Желаещите да помогнат могат да закупят книги, като изберат от предлаганото голямо разнообразие.  Средствата от продажбата им ще са в подкрепа на Петър Златинов на 24 г. , който пострада при жесток побой и се нуждае от   скъпоструващи операции в България и..

публикувано на 23.05.24 в 10:06
Комисар Марин Димитров

Шествие на 2200 абитуриенти в Бургас тази вечер

Шествие с участието на близо 2 200 абитуриенти ще се проведе в Бургас тази вечер, в навечерието на празничния 24 май, когато зрелостниците ще отпразнуват и завършването на училище с балове в Слънчев бряг. Младежите ще започнат да се събират около 18:30 ч., а парадът ще започне в 19 ч., предвождан от Бургаския духов оркестър. Началото му е..

публикувано на 23.05.24 в 08:59