Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 7 януари

Фестивалът “Сурва“ в Перник
Снимка: БГНЕС

Кризата с водата започва да удря и по културата. Липсата ѝ в Перник доведе до отмяна на фестивала Сурва. Причината била риск от зарази. Иначе, зевзеци разправят, че кръста в „Студена“ го бил хванал най-бързия спринтьор. А, връщайки се на кръста, колежката Ася Пенчева напомня, че не хората го спасявали, а той нас. Това, заради други наши колеги, които решават, че спасяваме кръста. От удавяне, примерно. Но, тък като обичам да се цитирам, нас нищо не може да ни спаси, неспасяеми сме. Ето, толкова години, колко управници се опитаха – и не става, и не става… Добре, че поне са упорити.

С упоритост продължаваме следващите минути на предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – задава ли се грипна вълна – по темата говори д-р Петко Желязков

-  С военен ритуал и тържествен водосвет  във Военноморската база "Бургас" беше открита новата учебна година.

-  Сериозни щети нанесе силният вятър в Сливенско - покривът и прозорците на училището в село Селиминово пострадаха сериозно

-  Колко ще е бюджетът на Община Бургас и кои са приоритетите в него?

-  В коментарната ни рубрика – за мъжкото хоро, патреотарстването и ъпгрейднатите традиции

-  В рубриката „Знаете ли, че…“ – кои са известните хора, които помагат на горящата Австралия и кой продава свои голи снимки, за да дари средства за държавата

-  И още – ще ви разкажем за топ „инфлуенсърите“ у нас, време за спорт и за култура.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12
архив

Хотелиери и украинци на протест в "Сл. бряг" заради забавени плащания

Хотелиери и украински бежанци се събраха на символичен протест в Слънчев бряг. За пореден път държавата забавя с месеци плащанията към частните собственици за издръжката на украински бежанци по Програмата за хуманитарно подпомагане на хората бягащи от войната. От месец ноември миналата година държавата е спряла плащанията по програмата, а..

публикувано на 23.05.24 в 12:40

Благотворителен книжен базар в Несебър набира средства за лечението на Петър Златинов

Благотворителен книжен базар се провежда днес в средно училище „Любен Каравелов“ в Несебър.  Желаещите да помогнат могат да закупят книги, като изберат от предлаганото голямо разнообразие.  Средствата от продажбата им ще са в подкрепа на Петър Златинов на 24 г. , който пострада при жесток побой и се нуждае от   скъпоструващи операции в България и..

публикувано на 23.05.24 в 10:06
Комисар Марин Димитров

Шествие на 2200 абитуриенти в Бургас тази вечер

Шествие с участието на близо 2 200 абитуриенти ще се проведе в Бургас тази вечер, в навечерието на празничния 24 май, когато зрелостниците ще отпразнуват и завършването на училище с балове в Слънчев бряг. Младежите ще започнат да се събират около 18:30 ч., а парадът ще започне в 19 ч., предвождан от Бургаския духов оркестър. Началото му е..

публикувано на 23.05.24 в 08:59

Бургазлия събира телефони, за да дари на деца в нужда

Доброто е заразно, в това се убеждава бургазлията Иван Димитров. Той събира стари мобилни телефони, за да ги дарява на деца в нужда. Комуникацията в днешно време е всичко, но струва пари, а не всички разполагат с такива. Тук се намесва Иван, който си партнира с Центъра за обществена подкрепа Бургас и фондация "Подай ръка", за да помага на..

публикувано на 22.05.24 в 10:35

ООН: Да спрем загубата на животни, растения и микроорганизми

Призив към всички нас да спрем загубата на различни видове животни, растения и микроорганизми отправят от ООН във връзка с днешния Международен ден на биологичното разнообразие. Според специалисти загубата на биоразнообразие е най-голямата заплаха за живота на земята. "Бъди част от плана" е темата тази година на Международния ден на..

публикувано на 22.05.24 в 08:27