Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен благотворително прожектират филм в подкрепа на Димитър Щилиянов

В началото на следващата седмица ще се състои премиерата на новия български филм „Диви и щастливи“. Денят е понеделник, мястото е зала „Сливен“, а началният час е 18 часа. Входът ще бъде с покани, които след 15 ч. днес ще бъдат в пуснати в продажба на касата на зала „Сливен“. Средствата ще бъдат преведени в полза на 20-годишния Димитър Щилиянов от Сливен, който страда от тежко заболяване.

Стойността на дарението за една покана е 10 лева. Община Сливен кани граждани и гости на града, да се включат в благотворителното събитие, в подкрепа на младото момче.

Режисьор на филма е Мартин Макариев. Участват Яна Маринова, Луиза Григорова – Макариев, Александър Сано, Дария Симеонова, Асен Блатечки, Калин Врачански, Явор Бахаров, Койна Русева, Теодора Духовникова, Христо Петров – Ицо Хазарта и др.

С лек  и свеж тон филмът засяга темите за приятелството и любовта, за предаността, за правото на избор и за това, че всеки заслужава щастие, но трябва да се потруди за него.

След края на филма ще се проведе среща-разговор с част от актьорите. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

20-годишно момче има спешно нужда от средства, за да живее (ОБНОВЕНА)

20-годишно момче от Сливен води своята битка за живот.  Димитър Щилиянов  е диагностициран със страшната диагноза Сарком на Юинг и се нуждае от всички нас, за да продължи да се радва на живота! Родителите му информират, че събраните средства за..

обновено на 09.01.20 в 09:44
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петровден е

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители. Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят..

публикувано на 29.06.24 в 10:07

Крайморие празнува днес

Община Бургас и Народно читалище „Петър Янев 1939“ ви канят на празника на квартал „Крайморие“.  Веселбата ще започне в 10.30 ч. на плажа в „Крайморие“ с посрещане на самия морски бог Нептун! Ще има спортни занимания, много игри и плажни забавления...

публикувано на 29.06.24 в 08:44

Иван Гюлев: Най-натоварени са сега входовете и изходите на Бургас

Бургас се включи с различни инициативи за поредна година в отбелязването на Националния ден за безопасност на движението по пътищата. През 2023-та, в страната са станали 6989 ПТП с 525 загинали и близо 9100 ранени. Две трети от тях са в населени места...

публикувано на 29.06.24 в 09:00

Затварят улици в района на капаните на Северния плаж заради триатлон

За четвърта година Бургас посреща стотици състезатели по триатлон, които ще се борят за призовите места в първото за сезона състезание от календара на Българска асоциация по триатлон. Арена на събитията ще бъдат Северен плаж, алеята към квартал..

обновено на 29.06.24 в 07:53
Мостът в Бургас.

Община Бургас след смъртоносните скокове от моста: Монтирали сме камери, инспектори наглеждат района

"Община Бургас е монтирала камери, а инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" винаги са наглеждали Моста и са помагали на МВР, ако се наложи примерно проверка на документи или задържане. Защото общинските инспектори нямат..

публикувано на 28.06.24 в 15:41

Изграждат улично осветление по пътя Сарафово-Бургас, ремонт и на ул. „Уилям Гладстон“

Продължава изграждането на улично осветление на републиканския път I-9 Сарафово-Бургас, в участъка от пътния възел „Тромпета“ на Северния обход до Гробищния парк, съобщават от Общината. От 01 юли в дните от понеделник до четвъртък, ще се въвежда..

публикувано на 28.06.24 в 15:38

Оригинални подправки и рисуване с къна на Индийския шопинг фестивал в Бургас

Индийски ароматни свещи, много подправки и рисуване с кана ви очакват на Флората в Бургас Това са само част от стоките, които могат да бъдат намерени на Шопинг фестивала, посветен на далечна Индия. Второто му изданието в морския град  бе открито..

публикувано на 28.06.24 в 14:09