Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 29 януари

Снимка: Манол Тодоров/Фейсбук

Някои наричат срядата малкия петък. И абсолютно погрешно. Едва сряда сме, а втори протест се изсипа на жълтите павета. Ресторантьори, хотелиери и търговци се обявиха за по-ниско ДДС на храните и възможност да развиват бизнеса си у нас, а не да изчезнат и да чакат премия от 1 200 лв., че да се върнат. Едва сряда е, а прокуратурата обяви, че вече няма да си говори с президенството, само ще се слушат. Извинете – ще си пишат. Едва сряда е, държавата загуби Васил Божков и каза, че не може да го намери, защото се е скрил. Едва сряда е, а Васил Божков казал пред журналисти, че никой не го е търсил. Дори на Петко Сертов жена му. Едва сряда е, а Баневи ще останат без имоти по морето. Както стотици хиляди българи. Едва сряда е, а правителството оцеля при нов вот за недоверие. Едва сряда е, а на българина му взеха билетчетата и няма да има какво да търка. А едно време каква сряда имаше…

В сряда дойде и времето за „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Няколко хиляди ресторантьори и търговци – на протест в София. С последните новини оттам – Здравко Василев от Приморско. Какви договорки бяха постигнати – бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев. Десетина души излязоха на протест и в морския град. Всичко – в темата на деня

-  БНР - Бургас получи благодарствена грамота от Регионалния исторически музей за кампанията „Спаси икона“. Чрез нея, обществената медия провокира събирането на сума, която ще стигне за реставрирането на няколко икони от фонда на музея. 

-  Ще ви срещнем и с едно младо бургаско семейство - младоженците Радина и Явор Вълканови  отказаха цветя на сватбата си, за да помогнат за лечението на децата в УМБАЛ Бургас.

-  В коментарната ни рубрика – за СРС-ата и пиар-акциите на силовите структури

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за новините през отминалите години

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затворници овладяват агресията чрез дихателни техники

„Свобода зад решетките“ е специална програма за занимания на затворници с йога и дихателни упражнения. Тя се реализира напълно безплатно в страната чрез обучени инструктори, част от  международната хуманитарна и благотворителна организация „Изкуството да живееш“.  Един от тях е Константин Драгов. Той е национален координатор и първият..

публикувано на 18.05.24 в 16:33

Над 200 души се събраха днес на традиционния събор в село Камен връх

Над 200 души се събраха днес на традиционния събор в село Камен връх. Отбелязват се  222 години от основаването на селището, 90 години от преименуването му и 153 години от построяването на православния храм „Свети Атанасий", припомни кметът на община Болярово Христо Христов, който отправи поздравления към кметския наместник Красимир Бодуров и към..

публикувано на 18.05.24 в 14:18

Румен Радев в Ямбол:Неприемливо е продължаването на войната между Русия и Украйна

Продължаването на войната е пагубно  за Украйна, Русия и всички нас, заяви президентът Румен Радев и допълни, че е не възможно Русия да бъде победена. Според държавния глава извършеното тази седмица покушение срещу словашкия премиер Роберт Фицо е плод на страсти, разпалвани именно покрай войната в Украйна. Насаждането на нетърпимост и омраза към чуждия..

публикувано на 18.05.24 в 13:13

С благотворително четене събират средства за сдружение "Онкоболни и приятели"

Благотворително литературно четене на авторската стихосбирка „Обич за народа“ ще се проведе днес от 18:00 часа в Културен дом НХК.  Входът е свободен. Целта на дарителската кампания е да се подпомогне Сдружение „Онкоболни и приятели“. Автор на стихосбирката „Обич за народа“ е Стамат Стойчев, който е и организатор на благотворителната инициатива.

обновено на 18.05.24 в 12:29

"Зеленият уикенд" в Бургас започна с Карнавал на биоразнообразието

С Карнавал на биоразнообразието започна Зеленият уикенд . В него се включиха над 150 деца от 22 учебни заведения. Организатори са Българска фондация "Биоразнообразие" в партньорство с Община Бургас и РИОСВ-Бургас. Темата тази година бе "Бургас на три езера" . „Всички ние трябва да се използваме от тази природна даденост, да..

обновено на 18.05.24 в 08:16
Община Болярово

Информационна среща в Болярово по Проект „Еко-кошница, моля!“

На 24 май от 15:30 часа в сградата на НЧ „Възраждане-1912г.“, град Болярово МИГ – Елхово – Болярово, съвместно с община Болярово, организира информационна среща в изпълнение дейностите по Проект „Еко-кошница, моля!“. Проектът е изпълняван съгласно административен договор № РД 50-54/17.03.2023 г. по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за..

публикувано на 17.05.24 в 16:41

19 души са загинали при трудови злополуки в страната

В следствие на трудов травматизъм от началото на годината 19 души са загубили живота си в страната.  Сериозен ръст на трудовите злополуки се отчита и за цялата 2023 година, съобщи директорът на агенция "Главна инспекция по труда" Екатерина Асенова на регионален форум в Ямбол.  Статистиката показва, че трудовите злополуки стават..

публикувано на 17.05.24 в 16:33