Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен търсят хора за патронажа

Снимка: Росица Стайкова

Община Сливен продължава с работата по патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания. В момента има обявени работни свободни позиции.

Социален работник, домашен помощник и шофьор, са местата, за които може да се кандидатства. Те ще бъдат част от почасовите мобилни интегрирани здравно – социални услуги. Кандидат – потребителите също могат да подават заявления. Това трябва да са възрастни хора, над 65 г., с ограничения или с невъзможност да се обслужват сами, както и хора с увреждания. Те могат да получат помощ, която се предоставя от назначени специалисти по здравни грижи и социални услуги. Един човек ще може да ползва услуги и по двете направления.

Информация за кандидатстването може да бъде намерена на сайта на Община Сливен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстои подписването на Акт 15 на брегоукрепителното съоръжение в Китен

Предстои подписването на Акт 15 за предаване на брегоукрепителното съоръжение в северната част на Китен от строителя на възложителя – МРРБ, Областна администрация Бургас и Община Приморско.  Вече са преустановени рушенето на брега към сушата заради срутищни процеси, които отнемаха територия и криеха рискове за хората, съобщават от Областната..

публикувано на 07.06.24 в 16:51

Водолази отново ще почистват морското дъно край остров "Света Анастасия"

Водолази от бургаското сдружение „Приятели на морето“ се събират за пореден път тази събота (8 юни), за да почистят от отпадъци акваторията около остров „Света Анастасия“. Предстои и освещаване на едноименния параклиса, който беше потопен през ноември миналата година, отново от СНЦ“Приятели на морето - Бургас“,  обясни Стоян Димитров, един от..

публикувано на 07.06.24 в 16:50

Приеха изменението на парцеларния план на село Димчево

Областният експертен съвет по устройство на територията към областния управител прие единодушно изменението на парцеларния план на с. Димчево.  По този начин се дава зелена светлина за подмяна на водопровода в населеното място, съобщават от Областната администрация в Бургас. С реализирането на проекта ще се реши 15-годишен проблем, свързан с..

публикувано на 07.06.24 в 14:35

Над 600 души ще се включат в триатлона „Лъвско сърце“

Традиционният триатлон „Лъвско сърце“ ще се проведе утре в района на лодкостоянката на Ченгене скеле и парк „Росенец“. Това съобщават от Община Бургас. За четвърта поредна година ще участват над 600 триатлонисти от страната и чужбина. Състезанието започва в 9 часа. Първата дисциплина е плуване в акваторията на Ченгене скеле. Всяка година..

публикувано на 07.06.24 в 13:36

Ремонтират мостовете в. "Мандра" и кв. "Василико" в Царево

Стартира разчистването на отломки от моста на кв. "Мандрата" в Царево. Предстои преместването на комуникации и линии средно напрежение, след което ще започне същинското строителство на обекта.  От Общината информират, че срокът за изпълнение на проекта е 240 дни. Оттам припомнят, че част от съоръжението е попадало в частен имот и се е наложило..

публикувано на 07.06.24 в 12:21
снимката е илюстративна

Затруднено движение при кръговото на КАТ заради асфалтиране днес и утре

Временна организация на движението е въведена на  кръговото кръстовище, образувано от ул. „Проф. Яким Якимов“ и ул. „Янко Комитов“ (до КАТ) в Бургас. Причината е  извършване на строително-ремонтни дейности на асфалтовата настилка.  Те ще продължат до 20:00 часа на 08.06.2024 г. - събота. Очаква се преминаването през кръстовището да е затруднено...

публикувано на 07.06.24 в 08:24

Специални работилници очакват децата на "Изгрев парк фест"

За седми път се провежда "Изгрев парк фест" в парка на едноименния бургаски комплекс. Темата е опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци. Тази година изданието на феста предвижда специални уоркшопи. "Изгрев парк фест" се завръща за седми път "Голямата изненада е уоркшоп, който ще покаже как да събираме разделно..

публикувано на 06.06.24 в 17:27