Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 3 юни

Видео с джигит, който напълно изпълва смисълът на тази дума, разбуни духовете (както е модерно да се казва). В него се вижда как шофьорът вилнее във варненски квартал, блъска няколко пъти една жена и потрошава седем коли. Отказал да даде проба за алкохол и наркотици, оказал и съпротива при ареста. Но не това е важното. Нова ТВ уточнява:

„Има 30 нарушения, сред които шофиране с превишена скорост, без книжка и на автомобил, спрян от движение. За пръв път шофьорът губи книжката си през 2012 г. заради изчерпване на контролните точки. През 2016 година си я връща. Дотогава, обаче, не спира да кара. Хванат е общо 4 пъти. На 1 юни книжката му отново е взета. Заради неплатени глоби. Но той се качва отново зад волана“, пишат колегите.

30 нарушения, два пъти отнета книжка… И си кара, и си гази… Пък после – защо сме сред първенците по загинали по пътищата. Ами, да ви кажа, не е заради нервни пешеходци.

Това е предаването „Булевард Демокрация“, до 18 – със Стефан Генчев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  За мерките в ресторантите и трябва ли да се храним с маски – бизнесменът Валентин Димитров в темата ни днес

-  Тоя хотел не е хотел, брегоукрепване е. Така можем да резюмираме становището на строителната инспекция, която навести днес Шофьорския плаж край Созопол, а темата засягаме и в коментарната ни рубрика

-  И още – гласуването на общинския съвет, покрай което и фирми, свързвани с Ахмед Доган ще получат общински улици, е законно. Областният управител Вълчо Чолаков не е открил нарушения в процедурата.

-  Заради ситуацията с коронавируса, нестинарски игри в Българи тази година няма да има, как отбелязват празника там?

-  Девет нови заразени в Сливен, от които – осем са медици. Какво се предприема?

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за рубриката ни „Новини в минало време“

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново избори за Сливенски митрополит днес

В Сливенска епархия днес предстоят отново избори за митрополит, след касирането им през февруари. Днес 42 епархийски избиратели ще трябва да изберат между шест достоизбираеми епископи. Между тях не е кандидатурата на спорния епископ Иеротей.  Изборният ден ще започне с литургия в храма „Св. Димитър“ в Сливен. Около 11.30 се очаква избирателите да..

публикувано на 19.05.24 в 07:05

Затворници овладяват агресията чрез дихателни техники

„Свобода зад решетките“ е специална програма за занимания на затворници с йога и дихателни упражнения. Тя се реализира напълно безплатно в страната чрез обучени инструктори, част от  международната хуманитарна и благотворителна организация „Изкуството да живееш“.  Един от тях е Константин Драгов. Той е национален координатор и първият..

публикувано на 18.05.24 в 16:33

Над 200 души се събраха днес на традиционния събор в село Камен връх

Над 200 души се събраха днес на традиционния събор в село Камен връх. Отбелязват се  222 години от основаването на селището, 90 години от преименуването му и 153 години от построяването на православния храм „Свети Атанасий", припомни кметът на община Болярово Христо Христов, който отправи поздравления към кметския наместник Красимир Бодуров и към..

публикувано на 18.05.24 в 14:18

Румен Радев в Ямбол:Неприемливо е продължаването на войната между Русия и Украйна

Продължаването на войната е пагубно  за Украйна, Русия и всички нас, заяви президентът Румен Радев и допълни, че е не възможно Русия да бъде победена. Според държавния глава извършеното тази седмица покушение срещу словашкия премиер Роберт Фицо е плод на страсти, разпалвани именно покрай войната в Украйна. Насаждането на нетърпимост и омраза към чуждия..

публикувано на 18.05.24 в 13:13

С благотворително четене събират средства за сдружение "Онкоболни и приятели"

Благотворително литературно четене на авторската стихосбирка „Обич за народа“ ще се проведе днес от 18:00 часа в Културен дом НХК.  Входът е свободен. Целта на дарителската кампания е да се подпомогне Сдружение „Онкоболни и приятели“. Автор на стихосбирката „Обич за народа“ е Стамат Стойчев, който е и организатор на благотворителната инициатива.

обновено на 18.05.24 в 12:29

"Зеленият уикенд" в Бургас започна с Карнавал на биоразнообразието

С Карнавал на биоразнообразието започна Зеленият уикенд . В него се включиха над 150 деца от 22 учебни заведения. Организатори са Българска фондация "Биоразнообразие" в партньорство с Община Бургас и РИОСВ-Бургас. Темата тази година бе "Бургас на три езера" . „Всички ние трябва да се използваме от тази природна даденост, да..

обновено на 18.05.24 в 08:16
Община Болярово

Информационна среща в Болярово по Проект „Еко-кошница, моля!“

На 24 май от 15:30 часа в сградата на НЧ „Възраждане-1912г.“, град Болярово МИГ – Елхово – Болярово, съвместно с община Болярово, организира информационна среща в изпълнение дейностите по Проект „Еко-кошница, моля!“. Проектът е изпълняван съгласно административен договор № РД 50-54/17.03.2023 г. по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за..

публикувано на 17.05.24 в 16:41