Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-добре маските да дойдат...

Снимка: БГНЕС

Много важна дата е днешната. Точно на 15 юни падна една от най-тежките рестрикции за българина, след като затвориха кръчмите. А именно – от днес отварят и дискотеките.

Нощните клубове могат да работят при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки, уточняват от здравното министерство. Добре, че маските вече не са задължителни. Първо – биха пречили на свалките. Представете си, отива мъж при едно нежно същество, с изписани вежди, деликатна очна линия, която подчертава дълбоки сини очи, а останалото палаво скрито зад маска… Сваляш маската и отдолу брадатият ти, вече, съученик от трети клас. Неловко някакси. Да не говорим, че по мое време (днес вече не знам как е), се маскираш преди дискотеката, а не вътре в нея. Така се маскираш, че сам не можеш да се познаеш.

Но най-неосъществима е социалната дистанция. Аз не съм ходил в дискотека, в която не трябва да изкрещиш в ухото на сервитьорката своята поръчка. Не, че няма да ти донесе нещо друго, но принципът на обслужване е такъв. И моментално хвръкнаха молекулите на вируса към ухото и оттам – в тялото. Ще я засърби ухото, ще го почеше, после ще хване чашата на друг клиент – и ето ти клъстър в някоя чалготека.

Ще пуснат нещо на Джо Кокър, как ще се отъркаш до нечие потно тяло, спазвайки препоръките на ЩАБ-а за два метра социална дистанция. Че той Джо Кокър, ако ги чуеше, щеше да се преобърне в гроба си. Че тя неговата музика е създадена за отъркване. Поне. Представяте ли си – звучи “Плииийз, ънчейн ма харт…“, вие пускате внимателно ръка по едно безкрайно бедро, отсреща ви се усмихват окуражаващо… и в тоя момент някой грубо ви избутва. Не, не е мъжът ѝ, нито годеникът, нито приятелят… А проф. Кантарджиев, който ви гледа лошо изпод мустаци и държи една рулетка. Два метра, два метра, мърмори той…

Ами сексът в тоалетните? Което си е половината изживяване от ходенето на дискотека. Имам предвид – когато се случи. Има някои, на които им се случва често, има някои, които могат да се похвалят с такова нещо в миналото, а има и такива, дето се стискали на опашката само… Е как си го представяте на два метра? Не, не вадете рулетката, колкото и да са се изсипали благини върху вас, самите кабинки не са толкова големи… И това ни отне коронавирусът… Или пък – не. Така можете да се оправдавате, че заради епидимиологични мерки не е станала работата.

И така – дискотеките отварят, но – за кого… По-добре върнете маските и да се свършва!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В събота Esteo открива обновения с графити блок във "Възраждане"

С импровизиран коктейл ще бъдат открити графити рисунките, които  преобразиха части от фасадата на блок 16 в бургаския комплекс „Възраждане“. Те са дело на твореца Иван Янков - Esteo. Събитието ще се проведе в събота (15 юни) от 19:00 ч., пред жилищния блок. Всеки желаещ да се присъедини ще има възможност да се срещне с авторите на инициативата от..

публикувано на 14.06.24 в 15:35

Първокласник от София събра 18 печата в книжката „Опознай Бургас“

Седемгодишният Георги Георгиев от София, ученик в 1. клас, се включи в общинската инициатива „Опознай Бургас“. За кратко време, докато гостува на своята баба от Бургас, Георги събра всичките 18 печата в книжката с най-разпознаваемите местни обекти с туристически потенциал и нареди пъзела „Аз обичам Бургас“. След като удостовери това в основната сграда..

публикувано на 13.06.24 в 12:45

Градска експедиция ще се проведе в бургаския парк "Света Троица"

Градска експедиция ще се проведе в бургаския парк "Света Троица" в "Славейков". Срещата е днес пред големия паметник в 18.30 часа. Водач ще бъде д-р Станимира Делева, която ще покаже как да открием видовете, които живеят в парка и да използваме различни полеви инструменти и техники. Идеята на събитието е да се покаже как една приятна разходка в..

обновено на 13.06.24 в 12:21

Кремена Димитрова: На Балканите бабата е основополагаща фигура

Текстове на 16 популярни личности събира сборникът „Баба“, който ще бъде представен в Бургас. Съставител и вдъхновител е Кремена Димитрова от Националния филмов център. Идеята се ражда край морето, разказа тя пред БНР-Бургас: "На нашите географски ширини-Балканите, бабата е основополагаща фигура. На нейните крехки рамене се крепи възпитанието и..

обновено на 13.06.24 в 12:19

Ясни са кандидатките за титлата "Кралица на Бургас" 2024

Шестнадесет участнички ще се борят за короната на Кралица на Бургас 2024. Над 30 млади дами са се явили на кастинг за титлата , което значително затрудни организаторите при избора. Красавиците, които ще дефилират пред бургаската публика в тазгодишното издание на конкурса за красота Кралица на Бургас са на възраст от 16 до 21 години. Всяка една от..

публикувано на 12.06.24 в 13:37

Ревю на студенти „Моден дизайн“ от НХА в двора на НХК

Провокативно модно ревю ще представят студенти от специалност „Моден дизайн“ към НХА филиал Бургас на 20 юни, от 18.30 часа, във вътрешния двор на Културен  дом НХК. Проектът „Мода без граници“ представлява уникална възможност за взаимодействие между гимназиите по изкуства в град Бургас и Катедра „Моден дизайн“ към НХА филиал Бургас. Представяне на..

публикувано на 12.06.24 в 11:42

Безплатна тренировка по самозащита за дами в "Меден рудник"

Тренировка по самозащита за дами от всички възрасти, подготвят от Младежкия международен център в Бургас. Събитието е със свободен достъп и ще се проведе на 14 юни, петък, от 18.00 часа на площада пред Центъра в ж.к. „Меден рудник“, ул. „Апостол войвода“ № 15 (до СУ „Петко Росен“). Тренировката ще води Радостина Николова, която е инструктор към..

публикувано на 12.06.24 в 11:32