Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Редуциране на "синята зона" в "Братя Миладинови" искат бургазлии

| обновено на 16.06.20 в 17:05

Бургазлии изготвиха подписка и анкета, с цел да се премахне новосъздадения в комплекс „Братя Миладинови“ район на „синята зона“. В проведеното от тях проучване се казва, че мнозинството са против платеното паркиране пред домовете им.

Разнопосочни мнения има относно новата зона за платено паркиране в бургаския комплекс „Братя Миладинови“. Тя беше разширена преди месец, а граждани изпратиха до общинския съвет подписка с искане да бъде премахната. Мненията на живеещите в района са на двата полюса, показа наша анкета:

„… Проблемът е, че като ни идват гости, трябва да плащат за паркинг. Ние нямаме затрудненията с централната част…

…Намирахме места що-годе, намирахме. Сега винаги ще се плаща и защо е това нещо?...

… По-удобно е, повече места…

… Предпочитам да си плащам. Даже и вечер да има и през уикендите да има пак е по-хубаво, защото събота и неделя става лудница – селяните идват и си оставят колите тука…

…. Не е особено удобно, защото в момента не живея тука. Сега, като дойда при родителите си, трябва да си пускам SMS постоянно“, коментираха бургазлии.

Гражданите ще усетят положителния ефект на „синята зона“, коментира председателят на комисият по транспорт към общинския съвет Евелина Михалева. В района, в който зоната беше увеличена, паркирането беше трудно преди това, посочва тя:

Всеки има право, в района, в който живее, да иска по-добра среда за живот. Но те защо не дадат време малко на синята зона, да видят, че на тях ще им хареса много повече. Наистина, хората ще свикнат със синята зона и ще разберат, че тя има повече предимства, отколкото недостатъци. Просто това – да се прибереш в дома си и да има къде да паркираш, не е ли най-добрият вариант? Аз имах страшно много срещи с граждани от този район и от „Братя Миладинови“, и от новото разширение във „Възраждане“ – всички искаха синя зона“, казва Михалева.

„Синята зона“ там може да бъде намалена, след като има искане от граждани. Това коментира заместник - председателят на транспортната комисия Манол Тодоров. Тя не решава проблемите с паркирането, категоричен бе Тодоров:

Това просто избутва повече хората, които искат да свършат някаква работа в центъра или пък живеещите – да паркират по-далеч от техните домове или работни места. Така че, категорично, не подкрепяме тази политика, с която до безкрайност да се разширява синята зона. Още повече в „Братя Миладинови“ лично аз не го намирам за чак толкова централно място, че да бъде синя зона. Когато имаме пет писма, които казват „Да, ние искаме синя зона“ и насреща имаме петдесет човека, които казват, че не искат, значи трябва да се съобразим с хората, които не искат синя зона“, казва той.

Не е проблем да извадим един район от „синята зона“, коментира Манол Тодоров.

Крайното решение ще бъде взето на сесията в края на месеца.

Подробности можете да чуете в прикачените файлове. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Над 2 300 000 лева са задълженията към ВиК - Ямбол

Над 2 300 000 лева са задълженията към държавното дружество ВиК в Ямбол. Периодично се правят акции за принудително спиране на водата към некоректни абонати с неплатени високи сметки за използвана питейна вода. Над 2 млн. лева са задълженията на битовите абонати, уточни управителят на ВиК –Ямбол Христина Микуцева и добави, че от началото на годината до..

публикувано на 27.06.24 в 16:51

Ясни са одобрените за предоставяне на еко уреди по програма LIFE

Готово е класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, информират от Община Бургас. Проектът се провежда в рамките на четвъртия прием на документи по програма LIFE.  Приемът на заявления за участие в основната фаза на Интегрирания проект продължи от..

публикувано на 27.06.24 в 14:49
Петър Русев, старши спасител на Северния плаж в Бургас.

Какво се случва при скок от моста в морето: шок, гръбначна травма и кома

Шок, гръбначно-мозъчна травма и кома: това може да се случи с организма на човек, който се хвърля отвисоко в морето, каза старши спасителят на бургаския Северен плаж Петър Русев в интервю за БНР Бургас, след като вчера при скок от моста загина млад мъж . Това беше вторият такъв случай само в рамките на седмицата. „При скок в първия..

публикувано на 27.06.24 в 13:40

МЗХ: Удължава се срокът за подаване на заявления по Кампания 2024

До 8 юли се удължава срокът за подаване на заявленията за подпомагане с директни плащания по Кампания 2024. Промяната е на база извършен анализ от Министерство на земеделието и храните, който обхваща подадените заявления и очертаните пощи в ИСАК. Взети под внимание са и постъпилите в министерството писмени искания от браншови организации и..

публикувано на 27.06.24 в 09:34

Аварии на водопроводи налагат спиране на водата на няколко места в Бургаско

Къде работят днес аварийните групи на ВиК Бургас: В Бургас , к-с Изгрев, авария на кръстовището пред КАУФЛАНД - спряно водоподаването в района до отстраняване. В.Българово, община Камено  – авария със заварка на главен водопровод. Ремонтните дейности се извършват от 08:30 до 10:30часа. В с.Равнец също има авария, която ще се отстранява със..

публикувано на 27.06.24 в 09:09

СЕМ с кампания за медийна грамотност: Провери, преди да се довериш!

Фалшивата новина е като черния облак, който се е надвесил в небето – гърми, трещи, но в крайна сметка не вали – виждаме го, притеснява ни, някои дори се плашат от него, но накрая – много шум за нищо. Затова… Не се подвеждайте, а проверете информацията! Научете се да разпознавате източниците! Вижте кой е цитиран? и накрая: Не споделяйте, ако се..

публикувано на 27.06.24 в 08:50
архив

Висок риск от пожари в Болярово

Екстремно висок е рискът от пожари в крайграничната община Болярово. Трайното засушаване, работата на открито и  нелегалните мигранти са сред предпоставките за възникването на локални огнища. В региона не е валяло повече от месец, растителността навсякъде е изсъхнала, продължава и жътвената кампания, посочи кметът на Болярово Христо Христов. „ В..

публикувано на 27.06.24 в 08:44