Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Озвучаването след 23 часа противопостави бизнеса в Созопол (ВИДЕО)

Озвучаването след 23 часа противопостави бизнеса в Созопол. Това стана по време на среща между бизнеса, местната администрация, представители на РЗИ и БАБХ. 

Собственици на заведения посочиха, че мярката за шума пречи на бизнеса им. Заради сигналите, които се подават на тел 112, се налага те да бъдат затворени за няколко дни. От бранша обясниха, че промените са необмислени и предпочитат да се върне старата версия на закона. При нея, шумът се измерва след 23 часа и според нивото, се налагат санкции. 

От хотелиерския бранш посочиха, че туристите, които ги посещават, предпочитат да си почиват, а шумът вечер пречи на това. Това обясниха и част от местните жители.

Според част от хората, трябва да се направи стратегия какви туристи да привлича Созопол. Дали това да са тези, които предпочитат шумните заведения, или семействата, които желаят да прекарат почивката си на спокойствие. 


Очаквайте продължение!



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Финансовото министерство одобри оздравителния план на Община Созопол (СНИМКИ)

Министерството на финансите одобри оздравителния план на Община Созопол. Това съобщи кметът Тихомир Янакиев. Средствата са в размер на близо 3 млн. лв. "Т ова е глътка въздух за нас. Парите, които ще ни бъдат отпуснати по този оздравителен план ще бъдат..

публикувано на 19.06.20 в 17:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Черноморец отключиха морето на летния Никулден

В Черноморец днес отключиха морето. Това се прави по традиция в деня на летния Никулден. Денят започна с литургия в храма "Св. Никола". На нея присъстваха кметът на Черноморец Росен Деспов, зам.-кметът на община Созопол Андрей Николов, председателят на..

публикувано на 09.05.24 в 12:23

Започва процедура по разширяване на граничния пункт „Малко Търново"

Започва процедура по изготвяне на проект по разширяване на гранично контролно-пропускателен пункт „Малко Търново“. За това се договориха отговорните за целта институции на среща при премиера Димитър Главчев. На нея присъстваха министърът на..

публикувано на 09.05.24 в 11:33

Започва изплащането на помощите за фермерите заради войната в Украйна

Седмица по-рано от обещаното от служебното правителството започва днес изплащане на помощите на земеделските производители, които търпят щети заради войната на Русия срещу Украйна. На компенсации имат право над 51 хил. фермери, между които ще бъдат..

публикувано на 09.05.24 в 08:32

През април: Повече работни места за търговия и туризъм

С 5% са се увеличили работните места през април според анализ на най-голямата платформа за предлагане на работа и подбор на персонал. Пазарът на труда отчита усилено търсене на работна сила в търговията и туризма. Търговията, хотелиерството и..

публикувано на 08.05.24 в 14:23

В Китен посрещат лятото със завършена пешеходна алея край морето

Китен ще посрещне лятото със завършена пешеходна алея край морето. Това е дълго чакан проект , каза за БНР Бургас кметът Николай Марков. По думите му това ще позволи на жителите и гостите на града, той да бъде цялостно обходен край морето. Идеята за..

публикувано на 08.05.24 в 11:53

Ива Иванова е новият директор на Държавен фонд "Земеделие"

Държавен фонд "Земеделие" има нов директор - Ива Иванова. Тя беше избрана днес от Управителния съвет за изпълнителен директор на разплащателната агенция, съобщи Министерството на земеделието и храните.  Кандидатурата е предложил служебният министър д-р..

публикувано на 07.05.24 в 18:03

Защо след ковид българите преоткриха къмпингите, кемперите и караваните?

На палатка, с кемпер или каравана, почивката сред природа става все по-предпочитана от българите. Затова и в Бургас преди дни се проведе първото фестивално изложение „Explore the world“, на който се събраха любителите на този вид почивка...

публикувано на 07.05.24 в 16:58