Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаските деца могат да се включат в спортни игри на открито, арт ателиета по рисуване, музика и танци

снимката е илюстративна
Снимка: Ива Антонова, БНР

Спортни игри на открито, арт ателиета по рисуване, музика и танци, забавна математика и най-различни занимания по интереси ще се проведат в почти всички учебни заведения в община Бургас през това лято. 

Пълният списък на занималните и школите по интереси, сроковете и часовете на провеждането им, можете да откриете в сайта на Община Бургас.

Целодневен летен езиков лагер за бургаските деца ще се проведе в сградата на Центъра за подкрепа на личностното развитие на ул. "Райна Княгиня" 11. Той започва от 29 юни и ще продължи до 10 юли. Занятията ще бъдат от 08.30 до 17.30 часа. В него ще вземат участие деца, завършили I-ви и II-ри клас. Те ще изучават английски език, посредством учебни материали, интерактивни уроци и разнообразие от дидактически игри. Лагерът включва и посещение на ежедневни събития в града - галерии, музеи и културни забележителности.

Освен всичко това, осем бургаски училища ще организират през юни, юли и август целодневни летни занимални за своите ученици. Това са НБУ "Михаил Лъкатник", ОУ "Елин Пелин", ОУ "Любен Каравелов", ОУ "Св. Княз Борис I", СУ "Епископ Константин Преславски", СУ "Константин Петканов", СУ "Петко Росен" и СУ "Св. св. Кирил и Методий".

Целта на летните занимания е децата да прекарат едно незабравимо и вълнуващо лято, изпълнено с много забавления, нови знания и умения, а също и улеснение за родителите, които няма на кого да оставят децата през лятната ваканция, докато са на работа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас ще е домакин на международна конференция „Цифрово представяне и опазване на културно и научно наследство“

Четиринадесетата международна конференция „Цифрово представяне и опазване на културно и научно наследство“ – DiPP2024 ще се проведе в Бургас. Тя ще е от 26 до 29 септември и се организира от Института по математика и информатика при Българска академия на науките, под патронажа на  ЮНЕСКО  и с подкрепата на Фонд „Научни изследвания“..

публикувано на 24.09.24 в 17:15

Сесията в Поморие се провали заради липса на кворум

Сесията на Общинския съвет в Поморие днес се провали заради липсата на кворум.  11 от съветниците от Земеделски народен съюз, ПП-ДБ, ИТН и Алианс за права и свободи не влязоха в зала. Само част от тях са внесли заявление, че ще отсъстват по здравословни причини.  Явно вече влизаме в кампания, коментираха от общинската администрация и посочиха като..

публикувано на 24.09.24 в 17:14

Пътник е починал при полет от Бургас до Ливърпул

"Скай нюз" съобщи, че пътник е починал по време на полет от България за Обединеното кралство. Няма информация за самоличността на пътника. Съобщението за трагедията по време на полет от Бургас за Ливърпул с компанията Jet2 е от днес, но самият инцидент е станал на 16 септември. Около два часа след излитането на полет LS3214 от Бургас е..

публикувано на 24.09.24 в 17:07

Протестиращи от кв. "Инцараки" - Свети Влас: Живеем в кал и тъмнина /ОБНОВЕНА/

Липса на улици и улично осветление и плащане на скъпа вода изкара на протест живущи в квартал „Инцараки“ в Свети Влас. Недоволните обсадиха сградата на Общинския съвет в Несебър. Там те отново поставиха нерешените повече от 20 години въпроси за квартала си.  "Искаме улици!", "Живеем в кал и тъмнина", "Къде ни е градската инфраструктура?"..

обновено на 24.09.24 в 13:48

Проверка е установила на пазара сирене, което съдържа над 75% вода

Сирене, което съдържа над 75% вода, са установили на пазара при съвместна проверка от Агенцията по храните и сдружението "За достъпна и качествена храна". Нормативната уредба обаче не позволява името на този производител, който мами потребителите, да бъде обявено публично. В магазините има сирене за 6,90 лв. за килограм при положение, че поне 6 лв...

публикувано на 24.09.24 в 13:19

Жители на Свети Влас на протест за улици и осветление в квартал "Инцараки"

Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър днес.  Това съобщиха от Сдружението на собствениците в квартала, което е организатор на протеста. Той е насрочен за 10:30 часа. Недоволството е във връзка с бездействието на Община Несебър и Общинския съвет относно липсата на улици и..

обновено на 24.09.24 в 09:45

Затварят се улици в кв. "Рудник" поради ремонт на водопровод

Затваря се за движение от днес ул.  „Йорданка Николова“ от кръстовището с ул. „Искър“ до кръстовището с ул. „Жечка Карамфилова“ в кв. "Рудник", Бургас. Причината е продължаващите дейности по  извършване на реконструкция и модернизация на участъци от водопроводната и битова канализационна мрежа със сградни отклонение в квартала. Дейностите ще..

публикувано на 24.09.24 в 08:45