Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничава се движението по бургаската улица „К. Величков“ във вторник

снимката е илюстративна
Снимка: БНР Бургас

Заради извършване на ремонтни дейности по ВиК мрежата се въвежда временна организация на движението от 09:00 до 18:00 часа на 23 юни /вторник/ като ул. "Константин Величков", в участъка от ул. "24-ти Черноморски пехотен полк" до ул. "Велико Търново", ще бъде затворена за движението на превозни средства.

Автобусната спирка "Константин Величков" ще бъде временно преместена при кръстовището с ул. "24-ти Черноморски пехотен полк".  Община Бургас предварително се извинява за причиненото неудобство и разчита водачите да се съобразяват с въведената временна организация на движение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Новият сливенски митрополит Арсений

В Сливен посрещат новия митрополит

Очаква се малко по-късно днес в Сливенската епархия да бъде тържествено посрещнат новоизбраният митрополит Арсений. Церемонията ще бъде в храма "Света Троица" в село Крушаре.  По-късно кметът на Сливен Стефан Радев ще привества новия митрополит пред паметника на Хаджи Димитър, в храма "Свети Димитър" ще бъде отслужена празнична вечерня, а на гроба на..

публикувано на 27.05.24 в 15:40

До два месеца приключват ВиК ремонтите по „Индустриална“ и „Чаталджа“ в Бургас

До два месеца трябва да приключат ВиК ремонтите по ул. „Индустриална“ и „Чаталджа“,  за да може Община Бургас да напредне с цялостно благоустройство. Това са потвърдили институциите на среща с кмета Димитър Николов и зам.-областния управител Владимир Крумов. На нея са присъствали директорът на РИОСВ Павел Маринов, изпълнителният директор на ВиК..

публикувано на 27.05.24 в 15:38
Сдружение

"Православен зов" призовава за единство в църквата

Бургаското сдружението "Православен зов" с реакция срещу избора на Сливенски митрополит и опитите за разкол в църквата. В писмо изпратено до Врачанския митрополит Григорий, който е наместник-председател на Светия синод, те призовават Синода да прекрати мълчанието си по отношение на действията на част от митрополитите и уставът да бъде спазван...

публикувано на 27.05.24 в 13:53

Публична лекция в Бургас на тема "Славянските азбуки – между България и Византия"

Лекция на тема „Славянските азбуки – между България и Византия“ ще бъде изнесена на 30 май, четвъртък, от 19:00 ч. в КЦ „Морско казино“ – Бургас, в зала „Георги Баев“. Гост-лектор ще бъде дин. Димо Чешмеджиев – професор в Кирило-Методиевския научен център към Българската академия на науките и в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Проф...

публикувано на 27.05.24 в 13:28

Над 3500 бебета са се родили с помощта на фондация "Майки за донорството"

Неправителствената организация „Майки за донорството“ отбеляза през тази седмица 10 годишен рожден ден. Фондацията е единствената  организация учредена от донори на яйцеклетки , които са заедно от близо 14 години. Каузата на „Майки за донорството“ е донорството на яйцеклетки и сперматозоиди.  Хиляди са семействата в страната ни, които..

публикувано на 26.05.24 в 16:00
На официална церемония в приемния салон на Синодалната палата Знеполският епископ Арсений (вдясно) бе обявен за Сливенски митрополит.

Новият Сливенски митрополит Арсений: Вратата ми ще бъде отворена за всеки, който търси помощ, утеха или съвет

Вратата на Сливенската митрополия ще бъде отворена за всеки един клирик или мирянин, търсещ помощ, утеха или съвет. В своето служение ще се старая да подражавам на примера на моите предшественици и особено на Сливенския митрополит Йоаникий, който възложи десница на епископската ми хиротония и прояви усърдно старание за благопреуспяването на Сливенската..

публикувано на 26.05.24 в 14:31
Знеполския епископ Арсений беше избран за Сливенски митрополит. Той получи 7 гласа, а  Мелнишкия епископ Герасим - 5.

Новият Сливенски митрополит е Знеполският епископ Арсений

Знеполският епископ Арсений е новият Сливенски митрополит. Той беше избран днес със седем гласа от митрополитите от Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия, съобщи БТА.  За другия кандидат - за Мелнишкия епископ Герасим, който е главен секретар на Светия синод, бяха дадени пет гласа.  Резултатите от избора обяви..

обновено на 26.05.24 в 11:10