Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретро снимки в Етнографския музей в Бургас

Регионален исторически музей - Бургас ще се включи в предстоящия ретро - уикенд, който ще се проведе в Бургас предстоящият уикенд. 

Етнографската експозиция на ул. "Славянска" 69 в морския град е подготвила интересни инициативи. И през двата дни ще може да се види как е изглеждала една стая в някогашна бургаска къща, ще може да се научи повече за бургаските жени от миналия век. Дамите ще имат възможност да облекат рокля от началото на XX век и да се снима с нея.

Входът е платен.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Автопарад, DJ парти и кулинарни изкушения ви очакват на Ретро уикенда тази седмица

Ретро уикенд предстои в Бургас. Той ще се проведе от  3 до 5 юли. Н азад във времето ще ни върне двудневното парти с DJ Ryaz в парк "Минерални бани". Ретропарадът на автомобили също ще предложи приятни емоции на бургазлии и гостите на града...

обновено на 01.07.20 в 10:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пепи Примова изработва плетени играчки с техниката амигуруми

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който..

публикувано на 26.05.24 в 17:30

Директорът на Бургаския музей Милен Николов сготви пролетна гозба от Котленско

В кулинарната ни рубрика "Сготвено с любов" в предването "Ева в неделя" днес ще обърнем внимание на зеленолистните зеленчуци, които когато са пресни и прясно набрани съдържат в себе си големи количества желязо. Затова са незаменим помощник на тялото..

публикувано на 26.05.24 в 14:00

Деси Димитрова, "Мисис Бургас 2024" : Нека помогнем да се роди нов живот!

"Мисис Бургас 2024" Десислава Димитрова организира благотворителна кампания „Нов живот“. Тя ще се проведе на 1 юни и ще включва забавления за деца и благотворителни базари на 4 локации. Целта е със събраните средства да бъдат подкрепени семейства с..

публикувано на 26.05.24 в 13:00
Мария Бакалова

Мария Бакалова на фестивала в Кан с рокля, рисувана от българка

Актрисата Мария Бакалова предизвика възхищение при появата си на тазгодишния Международен филмов фестивал в Кан. Българката присъства лично на премиерата на най-новия филм с нейно участие "Стажантът", определен от западните медии като едно..

публикувано на 22.05.24 в 10:57

Кино фестивал в Бургас дава шанс на младежите да бъдат жури

За девета поредна година Международен филмов фестивал Бургас /   Burgas  Internationa l Film Festival  ще даде уникалната възможност на младежите, изкушени от седмото изкуство, не само да се насладят на селектираната..

публикувано на 21.05.24 в 13:02

В Созопол идва комисия от МК след находките на терена за новата автогара

Приключва първият етап от разкопките на мястото, където ще бъде построена новата автогара в Созопол. Археолозите слязоха на повече от 6 метра дълбочина и ровът трябва да се укрепи, преди да продължат надолу. Директорът на археологическия музей в..

публикувано на 20.05.24 в 15:38

Центърът по подводна археология продължава с проучванията на пристанището на Созопол

Център за подводна археология започна новият археологически сезон в акваторията на о. Св. Св. Кирик и Юлита, Созопол. Проучванията там се провеждат за трета година, защото  пристанището там е многослоен археологически обект с материали от историческите..

публикувано на 20.05.24 в 13:19