Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят "Магичният свят на любовта" при Стената на приказките

Съвременен мултимедиен музикален концерт на Нина Вангелова предстои тази вечер в Бургас. Магичен свят на любовта ще бъде представен при Стената на приказките в Морската градина от 20.30 мин. при вход свободен.

"Ако искате да се откъснете от ежедневието и да се потопите в един Магичен свят на любовта, елате на 23.08.2020 за да направим нощта незабравима", казват организаторите.

Това е един от 26 - те малки арт проекта, които се реализират с финансовата подкрепа на Община Бургас. По програмата за подпомагане са предвидени 80 000 лева. Сред тях има такива, които кандидатстват ежегодно, но също така и много нови артист-изпълнители, престрашили се да участват, които бяха одобрени за финансиране от експертна комисия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Звездно присъствие в седмото издание на фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест"

Звездно присъствие на седмия Фестивал на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" , който ще се проведе от 2-ри до 5-ти октомври в Бургас. Негов организатор е гранд хотел и СПА "Приморец" в партньорство с Община Бургас. Началото ще бъде дадено на 2-ти октомври в 17.30 ч. с откриване на фестивала с обща изложба на проф. Божидар Бончев, Стефан Божков, Калия..

публикувано на 01.10.24 в 16:30

Изтъкнати японски музиканти са солисти на симфоничния концерт на 4 октомври

Предстои официалното откриване на новия Сезон 2024/ 2025 на Държавна опера - Бургас. На 4 октомври  от 19 часа в залата на Операта маестро Деян Павлов  ще застане за диригентския пулт на симфоничния концерт с гост‐солисти от Япония: Кийоко Сакаи – пиано, Кожи Оказаки – фагот и Етцуко Оказаки – пиано.  Тримата музиканти са професори в..

публикувано на 01.10.24 в 14:56

Попълват отново националната система "Живи човешки съкровища - България"

Министерството на културата обяви процедура за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища-България”, съобщават от Областната администрация в Бургас. Целта на фонда е опазването на нематериалното културно наследство с важно културно, историческо и художествено значение за България и неговото предаване на следващите поколения...

публикувано на 01.10.24 в 13:07

Започват Есенните литературни празници в Бургас

Есенните литературни празници се откриват днес в Дома на писателя в Бургас. Премиери на книги от поезия до криминална фантастика през целия месец октомври включва 28-то издание, организирано от сдружението на Бургаската писателска общност.    По традиция стартът на събитието ще бъде даден в първия ден на октомври, когато специален гост ще бъде..

публикувано на 01.10.24 в 10:50

Красимир Каракачанов представя новата си книга в Бургас

Красимир Каракачанов ще представи в Бургас новата си книга „Външнополитическата дейност на ВМРО (1893 – 1944 г.)“ утре.  В научния труд на Каракачанов, който е д-р по международно право и международни отношения, са представени външнополитическата дейност на Вътрешната македоно-одринска революционна организация (ВМОРО) от създаването ѝ в..

публикувано на 30.09.24 в 21:07

Директорът на разградския театър Левон Манукян е задържан за длъжностно присвояване и пране на пари

Арестуван е известният диригент и директор на Театрално-музикален филхармоничен център в Разград  Левон Манукян. Досъдебното производство е наблюдавано от Окръжната прокуратура в Пловдив. Разследването е за длъжностно присвояване и пране на пари и по него са задържани още трима души.  Според държавното обвинение извършените престъпления са свързани с..

публикувано на 30.09.24 в 17:28

30-то издание на конкурса "Аз и моят град" предстои в Сливен

Община Сливен, в партньорство с Художествена галерия „Димитър Добрович, организира за тридесети път традиционния конкурс за детска рисунка „Аз и моят град“. Тази година конкурсът се посвещава на 190 години текстилна индустрия. Участниците са разделени в следните възрастови групи: деца до 7 години; І-ІІклас; ІІІ-ІV клас; V-VІ клас; VІІ-VІІІ..

публикувано на 30.09.24 в 14:17